Wetenschappelijke tips voor meer zelfliefde
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Waarom je je placenta niet op hoeft te eten, terwijl dieren dat wel doen

Bijna alle zoogdieren eten na de bevalling de moederkoek op. Mensen meestal niet. Die gooien de placenta zo de prullenbak in. Een kleine groep kiest er wel voor hem op te eten. Maar of kannibalisme in het kraambed nou zo gezond is...

Liever beschuit dan moederkoek?
 
 
 
Afbeelding
 

Sloom en slijmerig: zo hebben slakken seks

Slakkenseks is heel anders dan mensenseks. Het gaat er bij de slijmerige diertjes nogal kinky aan toe. En dat heeft niet alleen te maken met hun extreem gespierde geslachtsorganen.

Tijd voor een slakkenseksfilmpje!
 
 
 
Afbeelding
 

Kuipers en de Kosmos (podcast)

Zo ervaarde André Kuipers zijn raketlancering

Tijdens zijn jarenlange trainingen droomde André Kuipers non-stop over dit moment. In de vroege ochtend van 19 april 2004 was het dan eindelijk zover: de Nederlandse astronaut steeg op naar de ruimte.

Hoe voelde het, zo’n enorme versnelling?
 
 
 
Afbeelding
 

Premium

De dunne darm heeft een belangrijke functie, maar wat doet-ie precies?

In je lichaam krioelt een slang van zo'n vier tot vijf meter lang. We hebben het natuurlijk over je dunne darm, de hoofdrolspeler van het maagdarmkanaal. Maar wat doet dit orgaan nou precies?

Knijpen, kneden, duwen, persen
 
 
 
Afbeelding
 

Zijn mensen anders dan andere dieren? Ecoloog Sterrin checkt

De prieelvogel: de casanova van het dierenrijk

Een knipoog, sensuele dans, plagend grapje: wij mensen flirten wat af om onze droompartner binnen te harken. Maar dat kan allemaal niet tippen aan de capriolen van de prieelvogel. 

Hoe palmt dit dier zijn liefjes in?
 
 
 
Afbeelding
 

Premium

Waarom het soms goed is om egoïstisch te zijn

Zo af en toe wat aandacht aan een ander besteden is wel zo aardig. Maar lekker aan jezelf denken is ook hartstikke goed voor je. Wil je succesvol zijn? Dan is het tijd om je innerlijke egoïst te omarmen.

Hoe zelfliefde voor succes zorgt