ELF Voetbal nieuwsbrief van 19-08-2023
Waarom Feyenoorders en Ajacieden zaterdag naar AEK Athene - Dinamo Zagreb kijken

AEK Athene - Dinamo Zagreb zal komende zaterdag een heel bijzondere wedstrijd worden. Een van de twee wedstrijden werd namelijk uitgesteld, omdat een supporter van AEK Athene werd doodgestoken tijdens rellen tussen supportersgroepen van de twee clubs. Daarnaast werden er nog 96 aanhoudingen verricht in de Griekse hoofdstad. Uiteindelijk is de eerste wedstrijd gespeeld en zullen Feyenoorders en Ajacieden dolgraag willen dat AEK Athene doorgaat.


lees verder
Zoveel geld gaven Ajax, Feyenoord en PSV deze zomer uit

Het duurde even voordat Ajax op de gang kwam op de transfermarkt. Maar nu, halverwege augustus, halen de Amsterdammers toch de nodige versterkingen binnen. Bij PSV en Feyenoord wordt er al langer met geld gesmeten. Maar inmiddels gaf Ajax meer uit aan nieuwe spelers dan Feyenoord en PSV. Daarbij moet wel worden vermeld dat de vertrokken spelers van Ajax samen een transfersom van meer dan honderd miljoen euro hadden.

lees verder
PANNA! Magazine 78: alles over de Eredivisie, Vrouwen Eredivisie, de hete transferzomer en meer!

Kom alles te weten over de Eredivisie 2023/24 en de Vrouwen Eredivisie 2023/24! Maak kennis met de topaankopen, sterspelers en talenten van elke club. Alles wat je moet en wil weten over de clubs in de Eredivisie! Van het aantal plaatsen in Het Kasteel tot de volledige prijzenkast van Feyenoord! Verder behandelen we de heetste transfers van deze zomer, brengen we de grootste voetbalstadions ter wereld in kaart en onthullen we de muzikale talenten van een aantal topvoetballers! Natuurlijk ontbreken de acht superposters niet en sluiten we af met een nieuwe Sicky-strip!

lees verder
Transferoverzicht Eredivisie en Eerste Divisie zomer 2023

De transfermarkt draait nog altijd op volle toeren. Tot en met 31 augustus mogen clubs in Europa spelers kopen en verkopen. Dan gaat de window weer voor vier maanden dicht. Ook in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zitten de clubs niet bepaald stil.

lees verder
De Nationale Voetbalgids 2023/24 voor 9,99 euro! Zes competities, 104 clubs

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids van ELF Voetbal, editie 2023/24. Tweehonderd pagina's, 104 clubs, de zes hoogste divisies van ons land, teamfoto's en ontzettend veel informatie. Oftewel alles wat een voetballiefhebber moet weten nu het nieuwe seizoen weer van start gaat. Daarnaast alle programma's van zowel binnen- en buitenland, overzichten van de Eredivisietopscorers, alle landskampioenen, de volledige arbitrage en nog veel meer.

lees verder
Wie is Chuba Akpom, de beoogde nieuwe spits van Ajax?

Ajax staat op het punt om Chuba Akpom binnen te halen. Akpom is een Engelsman met Nigeriaanse roots, en moet naar Amsterdam komen om de concurrentiestrijd aan te gaan met Brian Brobbey. De 27-jarige Akpom is een beetje een bijzondere voetballer, of in ieder geval een heel ander type spits dan Brobbey.

lees verder
Interview Alexander Bannink: "Had de stap naar Duitsland vijftien jaar eerder moeten zetten"

Hij was de eerste en is nog steeds enige speler die zijn bingokaart van Overijssel vol heeft. Alexander Bannink verdedigde de clubkleuren van FC Twente, Heracles Almelo, PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. Aangevuld met avonturen bij FC Emmen en De Graafschap is Oost-Nederland op een haar na afgevinkt. In Duitsland vond de 33-jarige aanvallende middenvelder een nieuwe liefde. Eind mei greep hij het kampioenschap van de Oberliga Westfalen met FC Gütersloh. "Achteraf had ik de stap naar Duitsland vijftien jaar eerder moeten zetten."

lees verder
Waarom Ajax, AZ, PSV én Twente volgende week niet in actie komen in de Eredivisie

De Eredivisie is net onderweg en na speelronde twee wordt de ranglijst al een rommeltje. Acht van de achttien clubs spelen speelronde drie namelijk niet op de afgesproken datum. En dat heeft alles te maken met de Europese avonturen van vier Nederlandse clubs.

lees verder
Pieter de Jongh alias The Champ, trainer in Malawi: "De agent hield me aan, 'that's not good coach'"

Via Facebook reageerde hij tien jaar geleden op een vacature van de nationale voetbalbond van Moldavië. Voor Pieter de Jongh alias The Champ de start van een wereldreis die hem niet alleen in Hongarije en Mongolië bracht, maar ook in zeven Afrikaanse landen. Waar hij in Mozambique een pistool tegen zijn hoofd aangedrukt kreeg en in Somalië weggevaagde gebieden zag, boekte hij op sportief gebied diverse successen. Zoals in Malawi, waar de 52-jarige trainer sinds dit jaar werkt. "Iedereen staat hier om vijf uur op."

lees verder