ELF Voetbal nieuwsbrief van 11-04-2023
Waarom Haaland in de Premier League al negen goals meer maakte dan logisch is?

Minuut 68 van de wedstrijd Southampton FC – Manchester City FC afgelopen zaterdagmiddag. Een lob van Jack Grealish komt net iets achter spits Erling Haaland. Een mislukte pass? Weg grote kans? Niet als je Erling Haaland bent, hij laat het St. Mary’s Stadium voor even de wereld over gaan.


lees verder
Haaland tikt magische grens in ESM Gouden Schoen aan, Kevin van Veen zet Janssen en Promes op achterstand

Dertig doelpunten. Erling Braut Haaland tikte afgelopen zaterdagmiddag deze magische grens in de Premier League aan. De spits van Manchester City bouwde daarmee niet alleen de leiding in het topscorersklassement van de Engelse elitedivisie uit. Het Noorse krachtmens liep ook verder weg in het klassement van de ESM Gouden Schoen. Daarin is Kevin van Veen nu alleen koploper kijkende naar spelers met de Nederlandse nationaliteit.

lees verder
Drietal spelers over historisch UEFA Cup-avontuur FC Groningen: "We hadden Italië nooit levend verlaten"

Achter de uitschakeling van grootmacht Atlético Madrid kwam een groen vinkje. Bijna volbracht FC Groningen ook een tweede stunt, maar tegen Internazionale ging het in de laatste acht minuten alsnog mis. Rob McDonald, Walter Waalderbos en Karel Hiddink maakten deel uit van de ploeg die in het seizoen 1983/84 geschiedenis schreef. "We lieten de mensen in Groningen weer met de borst vooruit lopen, maar o, wat waren we dichtbij. We hadden Inter uit de UEFA Cup kunnen kegelen."

lees verder
Sydney van Hooijdonk op jacht naar topscorerstitel: Hoe hij 21 jaar na zijn vader voetbalgeschiedenis kan schrijven

Ze moesten bij sc Heerenveen eerst wel nog even aan hem wennen. Sydney van Hooijdonk stond er niet direct en het was voornamelijk Amin Sarr die aanvallend de aandacht naar zich toe trok. Sinds het vertrek van de Zweed draait het aanvallend in de punt allemaal om Van Hooijdonk. Met die schijnwerpers heeft de 23-jarige aanvaller duidelijk geen problemen. Zaterdagavond knalde hij wederom twee ballen tegen de touwen waardoor hij de drie punten tegen FC Volendam veiligstelde.

lees verder
Stunt Special ELF Voetbal: de grootste stunts, surprises en verrassingen in het voetbal

Gestuurde lotingen door potindelingen, ruimer opgezette WK's en EK's en extra bekertoernooien. De FIFA, UEFA en KNVB pakken vele mogelijkheden aan om het verrassingseffect in de voetbalwereld zoveel mogelijk uit te sluiten. Gelukkig is het onmogelijk om alles honderd procent in de hand te houden. De nieuwe editie van ELF Voetbal, omgedoopt tot Stunt Special, is een ode aan de voetbalverrassing. Een extra dik overzicht van de grootste stunts en verrassingen op het gebied van de KNVB Beker, Europa Cup, Champions League en op transfergebied.

lees verder
Vaste krachten Ajax zakken door het ijs: deze talenten verdienen een kans

Het is tot dusver een compleet rampseizoen voor Ajax. Het is Europees al lange tijd uitgeschakeld, de titel is definitief uit beeld en woensdag werd het ook uitgeschakeld in de KNVB Beker. Er moet iets gebeuren, want de vaste krachten renderen al een tijdje niet. Deze jeugdspelers zouden de club over het dode punt kunnen helpen. 

lees verder
PANNA! 74: Kudus on fire, strijder Quilindschy Hartman, Jeremie Frimpong en Daniëlle van de Donk

Hoppa! De nieuwe PANNA! is uit. Ook nummer 74 staat weer vol met leuke verhalen. PANNA!-lezer Luca heeft een interview met Feyenoord-talent Quilindschy Hartman, het prachtige verhaal van Ajax-ster Mohammed Kudus, eSporter Greenhopper streed met Brian Brobbey, Chanté-Mary Dompig vertelt hoe ze bij AC Milan terecht is gekomen en Bundesliga-held Jeremie Frimpong wil graag in Oranje vlammen. En uiteraard weer acht gratis superposters.

lees verder
Gemert-talent T-Shawn Illidge, international Sint Maarten: "Ik hoop nu op Curaçao"

Debuteren voor de nationale ploeg kwam voor hem overeen met een droom. Scoren tijdens zijn eerste optreden voor Sint Maarten maakte die gedachte compleet. T-Shawn Illidge beleefde op 25 maart een onvergetelijke avond. Vier dagen later vierde de aanvaller van VV Gemert opnieuw feest door te promoveren naar de B-divisie van de CONCACAF Nations League. "De hele familie keek via een stream in Nederland mee."

lees verder
Dale Vince, voorzitter Forest Green Rovers: "Nooit plan geweest om groenste club ter wereld te worden"

FC Volendams ambitie om de meest duurzame club te worden en de oprichting van actiegroep Fossil Free Football geven een duidelijke wens aan; voetbal moet de strijd aangaan met de klimaatcrisis. Hoe verduurzaam je een conservatieve sport als het profvoetbal? Het antwoord ligt in Engeland, in de League One. Bij Forest Green Rovers om precies te zijn, de groenste voetbalclub ter wereld. "Het is een van onze ambities om van voetbalsupporters fans van het milieu te maken."

lees verder