Tip: het komt van 'fluiten'
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Drie redenen om te liegen (en hoe je ook de waarheid kunt spreken)

Vrijwel iedereen heeft eerlijkheid hoog in het vaandel. Maar ondertussen liegen we er allemaal lustig op los. Bijvoorbeeld bij een leugentje om bestwil, of om je ware gevoelens voor een ander niet uit te spreken. Is dat nodig?

 
 
Quest
 

Beeldverhaal: wetenschappers op glad ijs voor klimaatonderzoek

Zitten alle onderzoekers opgesloten in een lab? Nee hoor, deze glaciologen bedwingen ijskoude grotten voor klimaatonderzoek.

 
 
 
Heb een topavond!  

Heb een topavond!

Wil je ontdekken wie van jouw familie het meeste weet? En ben je benieuwd of de wijsneuzen uit je vriendenkring die altijd roepen dat ze het wel weten echt recht van spreken hebben? Met de Quest Pubquiz voor thuis kom je er zeker achter wie de meeste feitenkennis heeft. En je gaat er gegarandeerd een topavond mee beleven, want de leukste vragen verzinnen, dat kunnen we wel bij Quest.

 
Quest
 

Werken placebo’s bij dieren?

Wordt een dier beter als je hem een placebo geeft, een nepmedicijn zonder werkende stoffen? Opvallend genoeg: ja. Maar dat komt niet omdat het dier gelooft dat het werkt.

 
 
Quest
 

Waarom heet pijpen pijpen en beffen beffen?

De Nederlandse benamingen voor orale seks zijn niet per se heel smakelijk. Waar komen ze vandaan?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Wat gebeurt er als je armen of benen 'slapen'?

Je kent het wel, dat verdoofde en tintelende gevoel in een arm of been. Meestal heb je dan te lang in dezelfde houding gezeten. Vaak helpt het om even te bewegen. Maar wat is er gebeurd?