Bierbrouwer Heineken draagt het beheer en asset management van ruim 750 horecapanden over aan QB management. Wat heeft de brouwer ertoe doen besluiten om het vastgoed uit handen te geven?
Vastgoedmarkt
Online versie
Waarom Heineken de vastgoedportefeuille uit handen geeft
Bierbrouwer Heineken draagt het beheer en asset management van ruim 750 horecapanden over aan QB management. Wat heeft de brouwer ertoe doen besluiten om het vastgoed uit handen te geven?
Lees verder >
In deze grotere gemeenten verdwenen de meeste winkels
Het aantal fysieke winkelvestigingen in Nederland daalde in 2020 met 900. In welke gemeenten ging dat het hardst? Vastgoedmarkt dook in de CBS-cijfers.
Lees verder >
De spagaat van Klaas Knot en het vastgoedsprookje van eeuwige lage rente
Ook weleens het gevoel dat we vlak voor de val van Lehman Brothers verkeren? De val van die roemruchte Amerikaanse zakenbank luidde in het najaar van 2008 het begin in van de  financiële crisis, blogt Erik Wiegerinck.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Richting CO2-negatieve stenen
De bouwsector moet tegen 2050 volledig CO2-neutraal zijn. Vandersanden neemt het voortouw in die transformatie. De ECO steenstrips verbruiken 70 procent minder grondstoffen en 50 procent minder energie, en we effenen het pad voor CO2-negatieve stenen dankzij carbonatatie.
Nederlandse retailfondsen in de lift
De Nederlandse beursgenoteerde vastgoedfondsen zetten hun opmars voort. Dat is vooral te danken aan de zwaar in de Nederlandse EPRA-index wegende retailfondsen.
Lees verder >
‘Ik koop een huis per maand in plaats van één per jaar’
De krappe woningmarkt betekent gouden tijden voor de particuliere buy-to-let-belegger. Vastgoedmarkt spreekt in deze serie drie beleggers over hun ervaringen. In de tweede aflevering vertelt de Flevolander Gerard van den Akker.
Lees verder >
Beste minister van Ruimte, hoogbouw moet kwaliteit toevoegen aan de stad
Hoogbouw gaat niet om de banale discussie over hoogte an sich. Het gaat erom wat goede hoogbouw oplevert: dynamische steden, schrijft Daan Roggeveen, oprichter van More Architecture.
Lees verder >
Nieuwe fiscale transparantieregels en de impact voor de vastgoedmarkt
Het conceptwetsvoorstel ‘Wet aanpassing fiscaal kwalificatiebeleid rechtsvormen’ is op 29 maart gepubliceerd met als beoogde ingangsdatum 1 januari 2022. 
Lees verder >
Vertraging woningbouw mogelijk door wijziging rechtspraak
Door een uitspraak van de Raad van State kunnen omwonenden en milieuorganisaties voor vertraging zorgen bij woningbouwprojecten.
Lees verder >
Opnieuw hogere winst voor WDP
De winst van het logistieke vastgoedfonds WDP over het eerste kwartaal is uitgekomen op 42,6 miljoen euro. 
Lees verder >
Woningcorporaties verkopen vaker woningen aan investeerders
Woningcorporaties verkochten ook vorig jaar weer minder woningen aan koopstarters, komt naar voren uit cijfers van het Kadaster. Steeds vaker gaan de woningen over naar investeerders of andere corporaties.
Lees verder >
‘Amsterdam flink duurder om in te bouwen’
Amsterdam is als stad flink duurder geworden om in te bouwen. Dat concludeert advies- en ingenieursbureau Arcadis in zijn jaarlijkse onderzoek over de bouwkosten in honderd steden wereldwijd, de ICC Index.
Lees verder >
Carly Jansen nieuwe bestuurder Mooiland
Carly Jansen start op 15 augustus als bestuurder bij woningcorporatie Mooiland. 
Lees verder >
ING: ‘Echt herstel horeca vindt pas volgend jaar plaats’
Het echte herstel van de horeca vindt waarschijnlijk pas volgend jaar plaats, ondanks dat de terrassen volgende week onder voorwaarden weer open kunnen.
Lees verder >
Webwinkel Zalando groeit harder dan verwacht
Webwinkel Zalando kende afgelopen maanden een sterk begin van het jaar.
Lees verder >
VASTGOEDMARKTBANEN
Volg Vastgoedmarkt ook via:
LinkedIn Twitter Facebook YouTube
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright