ELF Voetbal nieuwsbrief van 25-03-2021
Waarom het verlies in Turkije een slechte voorbode is voor Oranje

Gisteren begon voor het Nederlands Elftal de kwalificatiecyclus voor het veelbesproken WK in Qatar. De ploeg van Frank de Boer moest zijn meerdere erkennen in Turkije. Sinds 2013 lukte het Oranje niet om op Turks grondgebied de nationale ploeg te verslaan. De openingswedstrijd van de kwalificatiereeks voor het WK 2022 ging verloren. Wat betekent puntenverlies in de openingswedstrijd voor de rest van de cyclus als we kijken naar het verleden?


Lees verder
De voorbeelden van Teun Koopmeiners

Zonder idolen geen jongensdromen. Teun Koopmeiners (23) haalt zijn motivatie uit een breed scala personen. Aan de hand van zijn voor ELF Voetbal samengestelde lijst met voorbeelden gunt de AZ Alkmaar-middenvelder een uitgebreid kijkje in zijn hoofd. Over sportbeleving, lessen van andere topsporters en zijn voorbeeldfunctie als voetballer.

Lees verder
Dit zijn de grootste concurrenten van Oranje onder 21 op het EK

Woensdagavond speelde Jong Oranje het eerste duel in de poulefase van het Europees Kampioenschap onder 21. Tegen de leeftijdsgenoten van Roemenië werd het 1-1. Een slechte start. Jong Oranje ging met titelaspiraties naar het EK toe en lijkt zich nu te moeten herpakken om die droom in leven te houden. Maar wie zijn nu eigenlijk de grootste concurrenten voor Jong Oranje, wil het echt mee gaan doen om de titel?

Lees verder
'Juventus richt pijlen op Ryan Gravenberch'

Juventus kijkt naar Ryan Gravenberch als toekomstige versterking. De achttienjarige middenvelder moet het middenveld van De Oude Dame binnen enkele jaren van zijn inbreng gaan voorzien.

Lees verder
Interview Elayis Tavsan: “Ik ga voor de vijftien doelpunten dit seizoen”

Elayis Tavsan (19) is een van de revelaties van de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen. De aanvaller liet vorig jaar al van zich horen bij Telstar, maar heeft bij NEC Nijmegen een extra stap gezet in zijn ontwikkeling. “Meer dan vorig jaar voel ik me klaar voor de stap naar de Eredivisie.”

Lees verder
Interview Deyovaisio Zeefuik: "AC Milan is nog steeds mijn club"

Drie inspanningen in maart, een pauze van ruim twee maanden en als het meezit nog enkele inspanningen in mei en juni. Het klinkt als de intervaltraining van een passieve hardloper, maar het is de opzet van het EK Onder 21 waaraan Jong Oranje deelneemt. Komende interlandperiode vindt de groepsfase plaats. In aanloop naar het toernooi sprak ELF Voetbal in Zeist met Deyovaisio Zeefuik. Een gesprek over Jong Oranje, zijn idolen en een lastig debuutseizoen in Berlijn.

Lees verder
De eerste stappen van het nieuwe Suriname richting het WK 2022

Deze zomer debuteert Suriname op een groot toernooi. De ploeg van bondscoach Dean Gorré kwalificeerde zich, het lijkt (en is) alweer een eeuwigheid geleden, voor de Gold Cup. Vorige zomer werd die afgelast en verschoven naar 2021, waardoor het nu feest is. Na het EK treedt Natio aan tegen Costa Rica, Jamaica en een nog te bepalen ploeg. Maar daar stoppen de ambities niet.

Lees verder
Interview Kees de Boer, ADO Den Haag: "Het wordt lastig, maar wij geven niet op"

Zondag stond hij plotseling weer in de basis bij ADO Den Haag: Kees de Boer. Het betekenden de eerste speelminuten van de twintigjarige middenvelder sinds 19 januari. "Hoewel het pittig was, hoop ik hier verder op uit te bouwen."

Lees verder
Peter Bosz: "In moderne voetbal is houdbaarheid trainer anderhalf tot twee jaar"

Bayer Leverkusen heeft trainer Peter Bosz (57) vanochtend ontslagen vanwege de teleurstellende resultaten in de afgelopen periode. Voor Bosz eindigt daarmee zijn tweede avontuur als trainer in de Bundesliga (na een korte periode bij Borussia Dortmund in 2017) na ruim twee jaar. Vorig seizoen liet Herr Bosz het ambitieuze Leverkusen nog swingen. Wij zochten hem ruim een jaar geleden op tijdens een feestelijke carnavalsweek aan de Rijnoever. 

Lees verder