En is het ook gevaarlijk?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Waarom is leren praten zoveel moeilijker dan woorden begrijpen?

Kinderen van een à twee jaar oud kunnen al best veel woorden begrijpen. Veel meer dan ze zelf kunnen produceren. Waarom is het zo moeilijk om zelf te leren praten?

 
 
Quest
 

Test je kennis: wat weet jij van deze oer-Hollandse dingen?

Denk je aan typisch Nederlands, dan denk je aan klompen, tulpen en Oranje boven. Maar wat weet jij van deze oer-Hollandse dingen? Zijn ze wel zo Nederlands als je dacht?

 
 
Quest
 

Lezersonderzoek

Lees jij Quest Psychologie? Dan zoeken we jou!

Vind jij het leuk om een paar uurtjes naar de Quest-redactie in Amsterdam te komen om je ongezouten mening te geven? Meld je dan aan voor ons lezersonderzoek op dinsdag 15 februari. We hebben een aantal nieuwe ideeën voor Quest Psychologie die wij onze lezers willen voorleggen. Word jij uitgekozen? Dan krijg je als dank een Bol.com-bon t.w.v. 50 euro.

 
 
Quest
 

Ziektewinst: (on)bewust redenen zoeken om niet van je klachten af te komen

Het kan gebeuren dat mensen maar niet opknappen van een behandeling tegen depressie of verslaving omdat er onbewust redenen zijn om niet gezond te willen worden. ‘Hoe meer het land doordrenkt is van zorgvoorzieningen, hoe groter de ziektewinst’, meent psycholoog en gedragstherapeut Martin Appelo.

 
 
Quest
 

Waarom wordt aangebroken wijn zo snel vies?

Lekker hoor, een wijntje. Behalve als hij al een week openstaat. Dan smaakt hij hartstikke zuur. Waarom verliest wijn zo snel zijn smaak? Is het ook gevaarlijk als de wijn oud is? En welke wijn is daar het meest gevoelig voor?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Hoe lang duurde het voordat overlevenden van de Watersnoodramp naar huis konden?

De Watersnoodramp die Nederland in de nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari trof, kostte 1836 mensen het leven. Wanneer konden de mensen die het overleefd hadden weer terug naar huis?