Hoezo valt de smaak plat als je je drankje een tijd laat staan?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Premium

Slimme soldaten: hoe een leger van afweercellen de wacht houdt in je lymfeklieren

Je bent ziek en opeens voel je ze: lymfeklieren. Ben je heel ziek, dan doen ze zelfs pijn omdat ze zo hard drukken. Maar die paar drukkende bulten geven nog geen goed idee van de enorme hoeveelheid lymfeklieren in ons lichaam. Er zijn er wel 450, verspreid over heel het lijf. Die zullen dan wel belangrijk zijn, zou je zeggen. Maar wat doen ze dan?

Wat speelt zich af in deze bolletjes?
 
 
 
Afbeelding
 

Quest Kort: wetenschapsfeitjes voor bij de koffie

Waarom zitten supermarkten vaak vlak bij elkaar?

In dezelfde straat zitten de Jumbo en Albert Heijn vaak zo ongeveer op steenworpafstand van elkaar verwijderd. Waarom zitten ze zo dicht bij elkaar?

En concurreren ze elkaar dan niet weg?
 
 
 
Afbeelding
 

Nog op zoek naar een vaderdagcadeau? 

Vaderdag staat weer voor de deur. En wat is er nou leuker dan het verrassen van je vader, je oom, je buurman of je vriend met zijn favoriete tijdschriften én de Quest Voetbal Pubquiz

Speciaal voor Vaderdag krijg je bij aankoop van twee tijdschriften deze pubquiz helemaal gratis! Zo kom je helemaal in de EK-sferen en zorg je voor een gegarandeerde topavond.

Scoor punten met dit leuke geschenk!
 

(Deze actie is geldig tot en met 16-06-2024)

 
 
Afbeelding
 

Uitgedokterd: jouw dosis medische wetenschap van Mare

Maakt een slim horloge je echt gezonder?

Gewetensvraag voor de smartwatchdragers onder ons: heb je wel eens vlak voordat je ging slapen nog snel een paar jumping jacks naast je bed staan doen? Gewoon om de laatste calorieën van het dagelijkse conditiedoel op je horloge te halen? Ik moet eerlijk toegeven dat ik me er wel eens schuldig aan gemaakt heb. Maakt het onstuitbaar nastreven van je dagelijkse conditiedoelen op je smartwatch je ook gezonder?

Of zitten er nadelen aan dat meetapparaat aan je pols?
 
 
 
Afbeelding
 

Waarom is cola zonder prik niet lekker?

Een glas cola zonder prik? Nee, bedankt. Zonder dat tintelende gevoel in je mond is frisdrank een stuk minder lekker. Wat doen die bubbels op onze tong?

Een prikkelend antwoord
 
 
 
Afbeelding
 

Het best gelezen artikel van vorige keer

Hoeveel bier moet je drinken om aan je dagelijkse caloriebehoefte te voldoen?

Stel je voor: je ontbijt met 25 droge boterhammen, bijna 12 frikandellen of 55 raketjes. Een culinaire nachtmerrie, maar dan ben je voor de rest van de dag wel voorzien in je caloriebehoefte. Hoeveel flesjes bier moet je drinken om aan je dagelijkse hoeveelheid calorieën te komen?

Probeer dit niet thuis