Partij van de Arbeid
Nieuwsbrief

Beste partijgenoot,

Op maandag 1 mei is het de Dag van de Arbeid. Over de hele wereld worden er dan demonstraties gehouden voor betere werk- en leefomstandigheden. Ook voor ons als PvdA is 1 mei een belangrijke dag. Sinds onze oprichting in 1946, strijden we voor een eerlijke verdeling van rijkdom, omdat we geloven dat iedereen gelijkwaardig is.

Iedereen zou moeten kunnen profiteren van de welvaart in Nederland. Dat betekent dat werken moet lonen. Met een eerlijk inkomen krijg je de kans om duurzaam te wonen en leven. Het betekent toegang tot sport, onderwijs en goede zorg voor iedereen. Of je nu jong, oud, praktisch, wetenschappelijk of niet geschoold bent, met welke culturele achtergrond, genderidentiteit of seksuele voorkeur dan ook. We verdienen allemaal dezelfde kansen.

Daar hoort ook bij dat je in vrijheid kunt leven. Dat je niet bang hoeft te zijn je uit te spreken, 's avonds alleen over straat te gaan - en gewoon jezelf te zijn. Een eerlijke verdeling van onze welvaart op alle vlakken is niet meer dan logisch. Ook - of eigenlijk juist - in een tijd waarin de ongelijkheid steeds verder toeneemt. 

De Dag van de Arbeid herinnert ons aan waarom we ooit zijn opgericht, wat we bereikt hebben in de tussentijd, maar vooral aan waarom we nog steeds keihard nodig zijn. Op 1 mei zetten we daarom onze jubilarissen door het hele land in het zonnetje. En onze afdelingen van Hengelo tot Haarlem organiseren 1-meivieringen met muziek, lezingen en toespraken. Wil je weten wat er overal te doen is? Bekijk de activiteitenkalender

Heb je je al opgegeven voor de Rode Familiedag op 13 mei? Zo niet, snel doen dan: deze dag in het Openluchtmuseum in Arnhem wil je niet missen! Zo is er een knutselhoek voor de kinderen en kunnen ze meedoen aan een speurtocht. (Groot)ouders vermaken zich tijdens een wandeling met Ad Melkert, Peter Kerris of Mei Li Vos, leren debatteren of campagne voeren in verschillende workshops, of luisteren naar lezingen van onder andere Hedy D'Ancona en Tim 'S Jongers. Behoefte aan ontspanning tussendoor? Ga picknicken in het park met je gezin of andere PvdA-leden. Meld je dus gauw aan!

Wil je dolgraag het debat aangaan over onze standpunten, maar mis je de vaardigheden of het zelfvertrouwen, om dat te doen? Dan heb je nu de kans om het te leren! Tijdens de gratis training 'PvdA Debatteert' leer je in vijf sessies de fijne kneepjes van het vak. De sessies worden begeleid door voormalige winnaars van het NK Debatteren en doorgewinterde partijleden. Schrijf je snel in, want er is plaats voor maximaal dertig deelnemers.
De online trainingen vinden plaats op 24 mei en 31 mei, 7, 14, en 21 juni tussen 19:30 en 21:00 uur. Het afsluitende debattoernooi is op zaterdag 8 juli. Locatie en tijd hiervoor volgen nog. Enthousiast? Meld je als PvdA-lid vóór 17 mei aan

De PvdA heeft mensen nodig! Zit je graag dicht op het politieke vuur en wil je je inzetten voor onze partij? Check dan onze nieuwste vacatures. We zijn op zoek naar fulltimers, stagiaires en vrijwilligers bij verschillende afdelingen binnen onze landelijke organisatie. We bieden je een gezellige, energieke werkomgeving, de kans om jezelf te ontwikkelen in het politieke werkveld, en natuurlijk een groot netwerk van PvdA'ers door het hele land. Interesse? We horen graag van je!

En verder:

  • Herinnering enquête sociale veiligheid: Als PvdA willen we een plek zijn waar iedereen veilig en met plezier mee kan doen. Daarom zijn we gestart met het programma 'Sociale Veiligheid'. We geven graag al onze leden de gelegenheid zich uit te spreken over dit onderwerp en hebben daarom in de vorige nieuwsbrief een enquête uitgezet. Deze staat nog één week open. Vul de enquête in
  • Ledengesprekken: Er staan inmiddels al negen ledengesprekken gepland door het hele land. Wil je daar graag bij aansluiten? Meld je dan aan. Zelf een gesprek organiseren kan natuurlijk ook. Check de toolkit in Mijn PvdA om te zien hoe je dit het best aan kunt pakken.
  • Ondertussen in de Tweede Kamer: Joris Thijssen pleit samen met GroenLinks voor een Isolatieoffensief om energiearmoede tegen te gaan. En Henk Nijboer licht in dit blog zijn voorstellen toe om belastingontwijking aan te pakken. 

Agenda

  1 mei: Dag van de Arbeid
  8 mei: Ledengesprek over linkse samenwerking (Den Haag)
  9 mei: Dag van Europa
13 mei: PvdA Rode Familiedag (Openluchtmuseum Arnhem)
17 mei: Ledengesprek over linkse samenwerking (Eindhoven)
19 mei: PvdA Duurzaam kennissessie (Utrecht)
21 mei: Ledengesprek over linkse samenwerking (Sittard-Geleen)
26 mei: Ledengesprek over linkse samenwerking (Enschede)
  9 juniLedengesprek over linkse samenwerking (Groningen)
10 juni: Rooie Vrouwenfestival (Deventer)

Kijk voor alle activiteiten, ook van lokale afdelingen, op PvdA.nl/kaart

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van deze nieuwsbrief. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: klik dan op onderstaande link E-mailvoorkeuren.