Quest Mail - Elke week weer de leukste weetjes in je box.

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie.

Donderdag 19 oktober 2017
Waarom hebben veel mensen een spinnenfobie?

Weet jij hoe je kunt zorgen dat je beter slaapt?

Slapen is heerlijk. Maar niet iedereen slaapt even goed. Gelukkig heb je zelf veel invloed op je nachtrust. Weet jij of schaapjes tellen helpt? En wat voor invloed denk je dat alcohol heeft? Test jouw kennis over slaap en kom erachter of jij een slaapexpert bent.
 





Boe! Waarom we in spoken geloven

Schrok je? Een persoon die zich voordoet als spook, daar schrikken we niet van. Je kunt je beter als clown schminken. Toch griezelen we van een verhaal over een witte schim voor het zolderraam. Waarom zijn we nog altijd dol op spookverhalen?
 





De nieuwe Quest is er weer!

De novembereditie van Quest ligt in de winkel! In dit nummer lees je over slaap, en nog veel meer. Waarom geloven we bijvoorbeeld nog in spoken? En gaat onze hele maatschappij voortaan draaien op waterstof?





Weet jij hoe jij je lichaam jong houdt?

De sleutel tot de eeuwige jeugd, die hebben we helaas nog niet gevonden. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je lichaam jong en fit te houden. Test nu zelf of jij weet hoe je een fit lijf houdt.
 





Waarom is woensdag gehaktdag en vrijdag visdag?

Het is een traditie die we al heel lang kennen: op woensdag eten we gehakt en op vrijdag eten we vis. Maar aan wie hebben we deze gewoonte te danken? Quest legt het je uit in deze korte video.


 





Hoe ontstaan stereotypen?

Alle vrouwen dragen roze en zijn ook nog eens enorm empathisch. Toch? Wij mensen zijn echte hokjesdenkers. Of we dat nu bewust doen of niet. Maar waarom doen we dat?
 





Geef een half jaar Quest cadeau!


Wil jij het ultieme cadeau geven? Verras iemand met een half jaar Quest! Zo worden ze elke maand op een leuke manier wijzer.