Spinnen in huis? Gelukkig maar!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

André Kuipers gidst je wekelijks door het heelal

Met hoogtevrees de ruimte in

André Kuipers krijgt buikpijn als hij een steil bergpad beklimt. Want net als heel veel anderen lijdt hij, jawel, aan hoogtevrees. Hoe wist hij ondanks deze angst tóch de ruimte te bereiken?

Hoogtevrees op 400 kilometer hoogte?
 
 
 
Afbeelding
 

Premium

Deze invloed heeft je auto op je persoonlijkheid

Honden lijken op hun baasje, zeggen ze. Geldt hetzelfde voor auto’s? Dat denken veel mensen wel. Zo zouden sportauto’s agressievere bestuurders hebben. Klopt dat vooroordeel? Quest huurt een dure racewagen om het te checken.

Hoe vreedzaam reed onze redacteur in deze sportbak?
 
 
 
Afbeelding
 

Premium

Gapen voelt heerlijk en oogt lui, maar waar is het goed voor?

Met je mond wagenwijd open adem je diep in. Nee, gapen ziet er niet charmant uit. Maar het voelt wel goed. Logisch: van dat toonbeeld van luiheid krijg je juist energie.

Wake-upcall: gapen maakt wakker
 
 
 
Afbeelding
 

Kuipers en de Kosmos (podcast)

Hoe voorkomen we botsingen in de kosmos?

Met de opkomst van commerciële satellieten, wordt het steeds drukker in de baan rondom de aarde. Hoe voorkomen we botsingen en schade met al die kunstmanen in de orbit? André Kuipers praat je bij in de laatste aflevering van Kuipers en de Kosmos.

Orde in het ruimteruim
 
 
 
Afbeelding
 

Waarom de grote trilspin een ideale huisgenoot is

Een klein lijfje en extreem lange poten: voor veel mensen is de grote trilspin geen welkome gast. Toch is de kans groot dat hij op dit moment in je huis verstopt zit. En daar moet je blij mee zijn. Waarom?

Dit is zijn (waardevolle) bijdrage aan je huishouden
 
 
 
Afbeelding
 

Aliens op aarde: 5 theorieën over buitenaardse wezens

Volgens sommige complotdenkers hoeven we niet ver te zoeken naar aliens. Ze zouden zich al eeuwenlang schuilhouden tussen de gewone mensen. In de vorm van reptielwezens bijvoorbeeld. Of als goddelijke gedaantes. Vijf bizarre (en creatieve) theorieën over buitenaardse wezens.

Was Jezus een alien?