Fladderende vossen | Podcast: filosoferen over wolven | Rode wouwen
NATUUR IN HUIS

NATUUR IN HUIS

Nieuwe Vogelmagazine & Roots: nu online te koop + gratis verzending.
Roots
Nu te zien: rode wouwen
LUCHTACROBAAT ONDER DE ROOFVOGELS

Kijk komende dagen af en toe omhoog, want de zeldzame rode wouw trekt over Nederland. Vanaf half maart tot begin april keren de vogels terug uit hun overwinteringsgebieden rond de Middellandse Zee. Ze zijn op weg naar hun broedplaatsen. Door hun jachttechniek zijn het heuse luchtacrobaten en dat is fraai om te zien.
Foto: Edwig van Hassel

Roots
Europese Boom van het jaar
STRIJD TUSSEN SPECIALE BOMEN

Een 350 jaar oude grove den uit Tsjechië is gekozen tot Europese Boom van het jaar 2020. De zogenoemde ‘Bewaker van het Gezonken Dorp’ kreeg ruim 47.000 stemmen. De ‘Heksenboom van Zwarte Kaat’ uit Nederland, eindigde op de vierde plaats.
Foto: Marek Olbrzymek

Roots
Tips & trics
FOTOGRAFEER DEZE NATUUR IN APRIL

Onder de titel 'Nu te fotograferen' vind je in Roots elke maand leuke tips voor onderwerpen die je op dat moment goed kunt fotograferen. In deze nieuwsbrief geven we extra tips - van bloesem tot blauwborst - voor een maand lang fotografieplezier.
Foto: Jacqueline-Gerhardt

Roots
Vlinderen
GROTE VOSSEN FLADDEREN ROND

De kleine vos is een van de bekendste vlinders in Nederland. Sinds een paar jaar wordt ook een ander familielid steeds vaker gezien: de grote vos. Tijdens deze zonnige dagen, maak je kans om deze bijzondere vlinder te spotten. Je herkent de grote vos aan het atoomteken op de vleugel...
Foto: Paul Böhre

Natuur Doe-boeken
THUIS SAMEN DE NATUUR ONTDEKKEN

Niets is leuker dan samen met kinderen de natuur beleven. Omdat een bezoek aan een natuurgebied nu lastiger is, kun je de natuur ook in huis halen.

Bijvoorbeeld met de inspirerende Natuur Doe-boeken van Roots. Kleuren, quizzen, puzzelen en ontdekken, de boeken bieden urenlang natuurplezier.

Roots
Roots
Roots-podcast
DE WOLF & DE WILDERNIS

De 9e aflevering van de Roots-podcast Het Jaar van de Wolf is nu te luisteren. Martin Drenthen, milieufilosoof aan de Radboud Universiteit Nijmegen, legt uit waarom de wolf symbool staat voor wildernis.
Foto: iStock

Roots
Inspiratie & bezinning
WAAROM JE GELUKKIG WORDT VAN HET KIJKEN NAAR VOGELS

Johanna Romberg etaleert in De magie van vogels een subtiele liefde voor vogels. In ingetogen zinnen vertelt ze waarom vogels kijken haar gelukkig stemt. Juist nu we deze weken meer kijken naar de natuur dicht om ons heen, is haar boek heerlijk om te lezen. Én om even weg te leggen om te kijken en te luisteren naar de vogels om je heen.
Foto: Dick Heenck

Roots
Het is lente
EN DAT MOET WORDEN GEVIERD

Seasons bereidt iedereen voor op gezellige paasdagen, met heerlijke recepten en originele zelfmaakideeën.

Download snel de gratis Paasspecial en laat je inspireren!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer