En heeft iedereen daar last van?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Mysterie: hoe kan er in een oersoep leven ontstaan?

De kans dat er leven ontstaat op een planeet is klein. Maar er zijn miljarden planeten in de Melkweg. En er zijn miljarden sterrenstelsels zoals de Melkweg. En er verstrijken miljarden jaren. Best kans dat er hier en daar af en toe leven ontstaat.

 
 
Quest
 

Wie waren de Nederlandse Kremlinfans van vroeger?

Tegenwoordig zijn het vooral complotdenkers die de Russische invasie van Oekraïne wel begrijpelijk vinden. Tijdens de Koude Oorlog waren het de Nederlandse communisten die op één lijn zaten met Moskou. Waren zij een gevaar voor de samenleving?

 
 
 
Haal meer uit je dag met de cursus Omgaan met druk  

Haal meer uit je dag met de cursus Omgaan met druk

Wil je meer uit je dag halen en de baas worden over je tijd? In de cursus Omgaan met druk leren we je controle te krijgen over je doelen, je taken en je tijd. Misschien kom je wel om in het werk, of weet je eigenlijk niet zo goed welke taken je eerst moet oppakken. Of zet je steeds van alles op je to-dolijst, maar komt hij nooit af. Als je dat gevoel zat bent, dan is deze cursus echt iets voor jou.

 
Quest
 

Beeldverhaal: zo zag de schoen van vroeger eruit

Niets zo comfortabel als een goed paar sneakers. Als je naar de schoenen van honderden jaren geleden kijkt, prijs je jezelf gelukkig dat je in deze tijd leeft. Comfort stond duidelijk niet altijd voorop.

 
 
Quest
 

Waarom jeukt het zo als je hoofdluizen hebt?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, veroorzaken hoofdluizen niet direct jeuk. En ook niet alle mensen hebben er last van als een luizengezin zich in hun haar heeft genesteld. Hoe zit dat precies?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Oligarchie, autocratie, dictatuur: welke regeringsvormen zijn er allemaal wel niet?

Sterke leiders kunnen uit heel wat namen kiezen: autocraat, oligarch, dictator. En dan hebben we ook nog koningen, presidenten en theocraten. Wat betekent dat allemaal?