10x de mooiste baardmannen | Bijten adders ook schapen?
NIEUWE ROOTS

NIEUWE ROOTS

Bestel zonder verzendkosten (code 'Gratis') de extra dikke Roots van mei & juni.
Roots
Natuurinspiratie
DE 10 MOOISTE BAARDMANNEN IN BEELD

Dankzij de zachte winters gaat het goed met het baardmannetje in Nederland. Deze rietvogel wordt dan ook vaker gezien én gefotografeerd, want de baardman is enorm fotogeniek. Hoogste tijd om de 10 mooiste beelden, gemaakt door Roots-lezers, op een rij te zetten.
Foto: Marcel van Duinhoven

Roots
6 verrassende feiten
VERBLUFFENDE KLAPROZEN

Ze zijn weer volop te zien: die felrode stipjes in de bermen en op de akkers. Klaprozen mogen er dan wel fragiel uitzien, de dappere plantjes zijn eigenlijk echte overlevers. Roots geeft 6 verrassende feiten over de klaproos.
Foto: Martine-Lambrechts

Roots
Mei & juni
FOTOGRAFIEPLEZIER

Onder de titel Nu te fotograferen vind je elke maand in Roots de leukste tips voor natuuronderwerpen die je op dat moment goed kunt fotograferen. Hieronder geven we nog extra tips voor een maand lang fotografieplezier!
Foto: Ismaele Tortella

Roots
Bijten adders schapen?
ADDER IN ACTIE

Oppassen voor de adder, dat is het advies wanneer je door een heidegebied wandelt. Roots vraagt zich af of schapen die op de heide grazen, weleens door adders worden gebeten. Roots-expert Jelger Herder zocht het uit.

Roots
Het nieuwste Roots-boek
CADEAU BIJ EEN ABONNEMENT

Ontvangt het nieuwste Roots-boek Macrofotografie, de kunst van close-ups t.w.v. € 27,99 bij 5 nummers Roots voor slechts € 32,99. Je profiteert van 42% korting!

In het boek neemt gerenommeerde natuurfotograaf Edwin Giesbers je mee in de wereld van het kleine en vaak verborgene. Hij bespreekt de basistechnieken, maar neemt ook meer specialistische apparatuur onder de loep. Tevens zoemt hij in op de benadering van tal van verschillende planten en dieren en hoe ze te fotograferen.

Roots
Nieuwe serie in Roots:
DE TUINVOGELS VAN ERIK

Nederlands bekendste natuurschilder Erik van Ommen werkt veel in de tuin van zijn pastorie in het Drentse dorpje Vries. Iedere maand schildert hij speciaal voor Roots een vogel die daarin voorkomt. In aflevering 1, die je vindt in het mei- & juninummer, is dat: de huiszwaluw.
Beeld: Erik van Ommen

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer