Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Tegen 2050 al tot 10 procent minder vis in de oceanen

Tegen het midden van deze eeuw zullen vissers gemiddeld 10 procent minder vis vangen. De hoge uitstoot van broeikasgassen is de boosdoener, zeggen de Verenigde Naties in een nieuw rapport. Tegen het einde van de eeuw loopt dat voor meer dan veertig landen al op tot 30 procent.

Lees verder

Zijn we wat we eten of zijn we wat de industrie ons te eten opdringt?

In amper 135 pagina's slaagt journalist en auteur Teun van de Keuken er in een volledig overzicht te geven van wat mis is met de voedingsindustrie. 'De Mens is een plofkip – Hoe de voedingsindustrie ons ziek maakt', lees het helemaal en stel daarna je boodschappenlijst samen. Niet eenvoudig maar het kan.

Lees verder

China bouwt tweemaal meer groene energie dan de rest van de wereld samen

China breekt alle records met 339 gigawatt aan zonne- en windenergie in aanbouw. Dat is bijna twee keer zoveel als wat er in alle andere landen samen in aanbouw is.

Lees verder

16 juli 2014: de genocide in Gaza was tien jaar geleden al bezig

Op 16 juli 2014 vermoordde het Israëlisch bezettingsleger vier kinderen van eenzelfde familie voor de ogen van de aanwezige internationale pers. Na een eigen 'onderzoek' liet het leger de betrokken militairen volledig onbestraft. Het is slechts één van de vele terreuraanvallen die Israël het gevoel van totale onstrafbaarheid heeft gegeven waarmee het nu een genocide begaat in Gaza.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Sociale grondrechten: afdwingbaar recht of academisch opgesmukt sociaal arbeidersbedrog?

Hoe het neoliberalisme de restanten van een schuchtere sociaaldemocratische correctie aan de arbeidsmarkt zonder pardoes degradeert tot ordinaire anachronismen.

Lees verder

Napoleon en het Volksfront

Op de vooravond van de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen was ik in Parijs. In de magnifieke concertzaal La Seine Musicale was ik getuige van een schitterende restauratie van de epische stille film, “Napoléon vu par Abel Gance” (1927).

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium