Quest Mail - Elke week weer de leukste weetjes in je box.

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie.

Donderdag 24 augustus 2017
Meer dan de helft van de jongeren is ontevreden over hun salaris »

Wat weet jij van de Tachtigjarige Oorlog?

De machtige Spanjaarden, die Nederland in de zestiende eeuw bestuurden, maakten zich weinig zorgen toen die slappe noorderlingen in opstand kwamen. Maar na tachtig jaar oorlog moesten ze Nederland als onafhankelijke staat erkennen. Wat weet jij van deze bloederige strijd?





Waarom krijgen we ons salaris op de 24ste van de maand?

Vroeger werden werknemers aan het einde van de week uitbetaald en was het geld vaak de volgende zondag alweer op. Nu verschijnt je salaris standaard rond de 24ste op de bank. Quest legt je in een minuutje uit waarom.





Nationale losers

Zoals ieder land heeft ook Japan zijn nationale helden. Maar waar wij onze nationale helden eren, koesteren Japanners hun historische verliezers. Waar komt deze fascinatie voor mislukkelingen vandaan?


 





Wat stinkt er aan een 'rijke stinkerd'?

Al in de achttiende eeuw hadden we het over ‘rijke stinkerds’. Maar waar komt de uitdrukking vandaan? Aan hun lichaamsgeur lag het in elk geval niet...


 





Speciaal voor nieuwsgierige kinderen

De nieuwe Quest Junior is uit! Het blad zit boordevol weetjes, puzzels, strips en mooie foto’s. En we geven antwoord op belangrijke vragen, zoals: hoe redden we het klimaat? Neem anders alvast een kijkje in het blad...





Hoe intiem is jouw relatie?

Geef jij jezelf helemaal bloot aan je geliefde? Als je plast met de deur open, elkaars puisten uitknijpt en liefkozend elkaars oksels besnuffelt, dan zijn jullie waarschijnlijk een intiem stel. Maar intimiteit is meer dan dat. Met deze test ontdek je jullie emotionele verbondenheid. Ook voor singles is er een test!





Op een leuke manier wijzer worden?

Wie wil dat nu niet! Met Quest Historie komt dat vast en zeker goed. Als abonnee ontvang je het blad ook nog eens eerder dan het in de winkel ligt. En je bent met een jaarabonnement 28 procent goedkoper uit! Waar wacht je nog op?