Slissen: hoe ontstaat het eigenlijk?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Hoe kan het dat je knie jarenlang meegaat zonder onderhoudsbeurt?

Als je staat, leunt bijna je hele gewicht erop. En als je loopt, komt anderhalf maal je gewicht op de knie terecht. Bij hardlopen tweeënhalf maal zoveel. En toch blijft de knie het jarenlang prima doen. Zo doet hij dat.

 
 
Quest
 

Knipten oermensen hun haar?

Stel je voor dat een groep holbewoners knotsloos door de Kalverstraat zou lopen, vermomd in T-shirt, spijkerbroek en sneakers. Zou je hen dan alsnog kunnen herkennen aan hun ongeknipte en ongewassen haardos? Wat weten we eigenlijk over prehistorische kapsels?

 
 
Quest
 

Gesponsord bericht

Eindelijk een oplossing voor je doorschijnende overhemd

Het is een welbekend probleem onder mannen. Je draagt een T-shirt onder je overhemd en vervolgens krijg je de opmerking dat je overhemd doorschijnt. NoShirt heeft dé oplossing. Het Noshirt nature is ontwikkeld in een unieke kleur: invisible khaki. Deze kleur heeft als speciale eigenschap dat ze niet door je overhemd heen te zien zijn. Zelfs onder een spierwit overhemd zijn geen contouren te zien. Zo houd je jezelf en je overhemd fris, met een onzichtbaar laagje comfort onder je kleding.

Rond de oksel zit een speciaal ontwikkelde stof voor een optimaal vochtmanagement. Quote, een zusterblad van Quest, heeft een stijlvolle box samengesteld met daarin een Noshirt nature in de kleur invisible khaki t.w.v. €34,95. De waarde van de Quotebox is minimaal € 1300, u koopt de box voor € 500.

 
 
Quest
 

Dit is hoe dove ouders weten dat hun baby 's nachts huilt

Het is één van de nadelen van baby's: ze hebben de onfortuinlijke neiging je 's nachts wakker te huilen. Tenzij je niet kunt horen, natuurlijk. Maar hoe weet je dan of je baby je nodig heeft?

 
 
Quest
 

Wat veroorzaakt slissen? (en nog vier feiten over geslis)

Bij kleine kinderen kan het erg schattig klinken, dat geslis. Maar voor een volwassene is het toch minder leuk om een spraakgebrek te hebben. Er bestaan zelfs vreemde vooroordelen over. Wist jij deze dingen al over slissen?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Waarom krijgt de een eerder blauwe plekken dan de ander?

Hè, wat zie je daar nou? Een blauwe plek? Je kunt je niet herinneren dat je ergens tegenaan bent gestoten. Waarom krijg je zo snel blauwe plekken?

Au