Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Waarom lanceert Bart De Wever een lastercampagne tegen PVDA?

Het is weinig opgemerkt, maar de uitslagen van 9 juni laten zien dat er in Antwerpen een linkse coalitie tot de mogelijkheid behoort voor het volgend gemeentebestuur. Voor Bart De Wever is dat een ware nachtmerrie en daarom grijpt hij naar zijn gekende verdeel-en-heersstrategie.

Lees verder

Eerste Vlaamse AI-popster: het echte gevaar komt van op robots gelijkende mensen

Het is niet de op een mens lijkende AI-popster Marcy Cortega waar we schrik van moeten hebben. Het echte gevaar komt van op robots lijkende mensen zoals haar ontwerper, Pieter Marnef, die muzikale kwaliteit ondergeschikt maken aan het grote geld.

Lees verder

27 juni vormingsavond bij DWM: Kloof tussen rijk & arm en economische wetten daarachter

Aan de ene kant is er de schandalige rijkdom van een handvol gefortuneerden en aan de andere kant is er miserie van een aanzienlijk deel van de wereldbevolking. Ook in eigen land is die kloof zeer groot. Hoe valt dat te verklaren? Welke economische wetten spelen hier? En hoe komt het dat we om de zoveel tijd in een crisis belanden?

Lees verder

Waarom klimaat geen thema was tijdens de verkiezingen

Het lijkt erop dat extreemrechts en neoliberalen elkaar versterkt hebben, die elk baat hebben bij aanvallen op de ecologische beweging.

Lees verder

VS-politicologe Jodi Dean: "Academici, durf risico's nemen voor Gaza, samen met je studenten"

VS-politicologe Jodi Dean schreef het essay 'Palestine speaks for everyone' en werd daarvoor geschorst door haar universiteit. We spraken met haar over haar motivering om dit essay te schrijven en over wat academici kunnen doen.

Lees verder

Gazaan in België: "Uw solidariteitsacties geven de Gazanen een glimp van hoop"

DeWereldMorgen.be sprak met Yaser Jamal, Palestijn uit Gaza die sinds twee jaar in België woont. Hij spreekt over zijn familie en over de situatie die zij doormaken in Gaza.

Lees verder

Pleidooi voor een Democratie 2.0

Tijdens de openbare zitting 'Voices of the People: Can citizens save democracy?' door het Goethe Institut en de G1000 op 13 april 2024 (voor de verkiezingen van 9 juni) gaf psychoanalist en auteur Paul Verhaeghe deze slotlezing.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Luchtvervuiling eiste in één jaar 8,1 miljoen sterfgevallen

Luchtvervuiling heeft een steeds grotere impact op de menselijke gezondheid. In 2021 leidde vuile lucht tot 8,1 vroegtijdige sterfgevallen en een veelvoud aan chronische aandoeningen.

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium