Wat maakt een complimentje ongepast?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Dit is je laatste kans om mooie prijzen te winnen!

Heb jij een abonnement op Quest of koop je het blad soms in de winkel? Dan zijn wij op zoek naar jou! We zijn altijd benieuwd wat onze lezers van onze producten vinden, zodat we ze nóg leuker kunnen maken. Als jij ons acht minuten van je tijd geeft en ons lezersonderzoek invult, dan maak je kans op een te gekke Quest-prijs. Dus klik op die knop, en maak ons en jezelf gelukkig.

 
 
Quest
 

Wat bepaalt of je lekker ruikt of een beetje stinkt?

'Dit ruikt zó naar jou', zegt je vriend tegen je. Zelf ruik je je eigen lichaamsgeur niet, maar je hebt er toch echt een. En hoe die geur precies ruikt, daar kun je eigenlijk niets aan doen. Oké, je kunt douchen. Maar er zijn ook mensen die zelfs na een douchebeurt niet naar roosjes ruiken. Hoe ontstaat je lichaamsgeur precies?

 
 
Quest
 

Menselijke dominantie: onze spullen zijn zwaarder dan al het leven op aarde

Wie domineert de planeet aarde? Als je vraagt waar 'het meest' van is, gaat de prijs naar de plantenwereld. Maar als je vraagt welke dier- of plantensoort de grootste stempel op de wereld drukt, wint de mensheid op zijn sloffen. Israëlische onderzoekers rekenden uit dat onze spullen meer wegen dan al het leven op aarde.

 
 
Quest
 

Kerstquiz

Test: hoeveel weet jij van Kerstmis?

Wat is het meest gestreamde kerstlied? Wie speelt de rol van Kevin McAllister in de populaire kerstfilm Home Alone? En hoeveel wijzen waren er eigenlijk aanwezig bij de geboorte van Jezus?

 
 
Quest
 

Waarom is het zo ongepast om iemand een compliment te geven over haar borsten?

Je leert een leuk iemand kennen. Wat is een van de eerste dingen die je zegt? ‘Wat heb je mooie borsten’? Of: ‘Lekkere blokjesbuik!’? Vast niet. Zoiets vinden de meeste mensen not done. Maar iets aardigs zeggen over mooie ogen is geen probleem. Hoe komt dat?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

De oorsprong van vijf bekende kersttradities

De boom staat in huis, versierd met ballen en lichtjes. Daaronder prijkt een stalletje met de maagdelijke Maria en liggen cadeautjes. Waar komt het kerstfeest vandaan? En wat hebben versierde bomen met de geboorte van Jezus Christus te maken?