De regels voor een koninklijk bezoek
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Deze 7 dingen wil je weten over Koningsdag

Heb je je ooit afgevraagd waarom de kleedjesmarkt zo'n populair onderdeel is van Koningsdag (voordat corona roet in het eten gooide)? En wat de nationale feestdag van Nederland was voordat we de verjaardag van ons staatshoofd vierden? 

 
 
Quest
 

Is het Wilhelmus echt het oudste volkslied ter wereld?

Ons volkslied is stokoud. Zo oud, zeggen sommigen, dat dit ’s werelds oudste volkslied is. Maar er zijn redenen om aan te nemen dat het Wilhelmus níet het oudst is.

 
 
Quest
 

Partnerbericht

Stel je vragen aan de egyptologen van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden

Op reis gaan zit er even niet in, maar vanuit je luie stoel naar het oude Egypte afreizen kan wél. National Geographic maakte een zesdelig verzamelwerk over de geschiedenis van Egypte. Daarin leer je alles over de dertig dynastieën die drieduizend jaar de dienst uitmaakten in de regio, en over de belangrijke archeologische thema’s, zoals de piramiden en de koningsgraven (van onder meer Toetanchamon).

Ter aanvulling op deze collectie start National Geographic een vierdelige cyclus live webinars, die in mei 2021 van start gaat. Vanuit het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden belichten vijf topegyptologen in vier avonden interessante en actuele thema’s uit hun vakgebied. De webinars zijn levendig geïllustreerd, en via de chat kun je live vragen stellen. 

Als je nu de gehele collectie Egypte + de live webinars bestelt, betaal je € 64,99.

 
 
Quest
 

Waarom is de Nederlandse vlag rood, wit en blauw?

Op nationale feestdagen zie je hem geregeld hangen: de Nederlandse vlag. Het bekende rood, wit en blauw, met soms een oranje wimpel. Maar waar staan die kleuren eigenlijk voor?

 
 
Quest
 

Wat moet je doen als de koning op bezoek komt? (Geef hem géén bitterbal)

Het is een eer als de koning bij je op bezoek komt. Maar het is ook best wel een gedoe. Waar moet je allemaal aan denken?

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Vijf vragen en antwoorden over het Nederlandse koningshuis

Hoe 'Nederlands' moet je zijn voordat je aanspraak maakt op de troon? Maakt het bijvoorbeeld uit of je geadopteerd bent? Vijf vragen en antwoorden over het Nederlandse koningshuis.