Quest Mail - Elke week weer de leukste weetjes in je box.

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie.

Donderdag 24 maart
Nu: Een jaar Quest voor maar €3,95 per maand

De nieuwe Quest EXTRA is uit!

Wegens groot succes hebben we een tweede Quest EXTRA gemaakt. Deze editie staat volledig in het teken van de relatie tussen mens en dier. Ruim tachtig pagina’s boordevol artikelen, weetjes en vragen en antwoorden over (huis)dieren en de bijzondere band die we met ze hebben.




Zie jij welke hond bij welk baasje hoort?

Je hoort vaak dat baasjes op hun honden lijken. Of is het andersom? Hoe dan ook, wij zijn benieuwd of het waar is. Lukt het jou om deze honden met hun baasjes te matchen?

 




Eerste Quest Memo speeltoestel!

Op vrijdagochtend 18 maart werd het eerste educatieve Quest Memo-speeltoestel geopend, in bijzijn van honderden kinderen. Het digitale speeltoestel staat boordevol rekensommen, een alfabetspel en 500 quizvragen. Allemaal geleverd door Quest.


 




Kun je overleven op kattenvoer?

Vreemd: mensen moeten ingewikkeld doen met de schijf van vijf. Maar als voor Fikkie en Tijger elke dag hetzelfde op het menu staat, is dat geen probleem. Wat zou er gebeuren als we met ons huisdier mee zouden eten?
 




Twee zielen, n gedachte

De wetenschapsgeschiedenis staat bol van de onderzoekers die tegelijk op hetzelfde idee kwamen. Soms leidt dat tot ruzie, soms lossen de geleerden het netjes op. Drie beroemde uitvindingen die tegelijkertijd werden bedacht.




Bekijk de nieuwe Quest EXTRA alvast

Vanaf vandaag ligt het nieuwe nummer van Quest EXTRA in de winkel! Daarin lees je over de bijzondere band tussen mensen en dieren. Bekijk de sneakpreview voor een greep uit de artikelen!

 




De liefde van apen

In deze aflevering van de Soundcheck onderzoeken we de hit 'Gorilla' van Bruno Mars. Het gaat om de zin ‘love like gorilla's'. Hoe zit het met de liefde van apen? Thomas vertelde Giel precies hoe het zit. Luister hier het fragment terug!



 




Laptop voor je kat

Iedereen kent het wel: zit je net met je laptop op schoot, kruipt de kat erbovenop. Door ‘m deze superleuke kattenlaptop te geven, voorkom je dat. En ja, we leveren de laptop uiteraard met een muis.

 




Kijk die mieren gaan

Ontdek hoe mieren leven en tunnels graven met behulp van dit op NASA-techniek gebaseerde mierenaquarium. Het is een zelfvoorzienend systeem: de gel dient als voedsel, bevat vocht en biedt de mieren onderdak.