Hatsjoe!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Zo ontstond het eindeloze conflict tussen Israël en de Palestijnen

Het geweld tussen de Israëliërs en Palestijnen laaide onlangs weer op. Het is niet de eerste keer, en het zal ook zeker niet voor het laatst zijn. Waarom maken deze twee al eeuwenlang ruzie?

 
 
Quest
 

Er komt een Friends-reünie. Hoeveel weet jij over deze televiseserie?

De televisieserie Friends is 27 jaar na de eerste aflevering, in 1994, nog steeds met enige regelmaat op televisie te zien. Dit tot groot genoegen van de fans (en enige afschuw van de haters). Heb jij de serie vaak genoeg gezien om deze test foutloos te maken? 

 
 
 
Haal hem snel in huis: de nieuwe Quest is te koop

Haal hem snel in huis: de nieuwe Quest is te koop

Redacteur Melanie Metz probeerde een week lang alleen maar eerlijk te zijn. Dat kan zo moeilijk niet zijn, dacht ze. Maar dat viel zwaar tegen. Waarom is het zo lastig om niet te liegen? 

Verder in dit nummer:

De geheime leefwereld van de egel (wat spookt dat beest allemaal uit?), waarom we zo weinig doen om het klimaat te redden, en waarom een grap over een Duitser wel kan, maar over een Chinees niet.

 
Quest
 

Vier nare methodes waarmee artsen vroeger syfilis probeerden te genezen

Eind vijftiende eeuw werd Europa getroffen door een gruwelijke ziekte: syfilis. Nu krijg je tegen deze bacteriële geslachtsziekte een antibioticakuur, maar toen wisten de dokters er ook wel een oplossing voor. Helaas was het middel soms erger dan de kwaal.

 
 
Quest
 

Waarom moeten sommige mensen niezen als ze in de zon kijken?

'Hatsjoe!' Lekker hoor, een zonnetje. Maar misschien moet je wel iedere keer niezen door de kriebel die hij in je neus veroorzaakt. Hoe kan dat?

 
 
Quest
 

Ongemakkelijk: drie dingen die kunnen gebeuren als je een verward persoon tegenkomt

Je staat ’s morgens op de trein te wachten. Daar loopt een man met een angstige blik in zijn ogen. ‘Ze komen me halen!’, jammert hij. Misschien heeft die man hulp nodig? Maar wat moet je dan zeggen?