Het dient een doel
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Beeldverhaal: Molukse KNIL-militairen komen naar Nederland

Vol verwachting keken de Molukkers uit naar het koude Nederland. In 1951 kwamen zo’n 4000 KNIL-militairen en hun gezinnen naar ons land. Maar de ontvangst was allesbehalve hartelijk.

 
 
Quest
 

Wat is gezonder, een hele rijpe of een jonge banaan?

Wanneer je een banaan een tijdje op de fruitschaal laat liggen, wordt deze steeds bruiner en zoeter. Dat komt omdat het zetmeel in de banaan na verloop van tijd wordt omgezet in fruitsuiker. Maar maakt dat de oude banaan ook ongezonder?

 
 
Quest
 

Ga scheurend het nieuwe jaar in met de Quest scheurkalenders

Het nieuwe jaar staat al bijna voor de deur. Nog net op tijd om een van de Quest scheurkalenders 2022 in huis te halen. In de reguliere kalender beantwoorden we vragen over bijvoorbeeld wetenschap, dier en mens. In de Quest Historie-kalender vind je bijzondere oude krantenknipsels, voor een uniek inkijkje in het leven van onze (over)grootouders. En voor de jongere lezers is er de kalender van Quest Junior, vol doedingen, grapjes, dieren en weetjes.

 
 
Quest
 

Bestaan er ook kerncentrales zonder de kans op kernrampen?

Kernenergie heeft geen goed imago: mensen vinden het eng. We denken al snel aan grote kernrampen, zoals die van Tsjernobyl (1986) en Fukushima (2011). Maar er is een alternatief: thoriumcentrales. Die zijn immuun voor ongelukken met kernsmelting.

 
 
Quest
 

Daarom lijk je op je oma nadat je in bad hebt gezeten

Lang in een (zwem)bad dobberen is hartstikke ontspannend. Je vingers lijken er minder blij mee, want na een paar uur badderen komen die er vijftig jaar ouder uit. Daar mag je je zenuwstelsel voor bedanken.

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Zo eet je zoveel mogelijk zonder vol te raken

Je kunt het meest opschrokken als je zo weinig mogelijk kauwt, legt Kees de Graaf uit. Hij is hoogleraar sensoriek en eetgedrag aan Wageningen University. Maar van schrokken geniet een mens doorgaans niet. Hoe eet je veel én geniet je ervan?