Komt dat door de navelstreng?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Historische hoax: de reus die gevonden werd in het Amerikaanse Cardiff

Toen Amerikaanse werklui in 1869 bij het gehucht Cardiff in de staat New York een put aan het graven waren, stuitten ze op een voet. Die bleek te horen bij het versteende lichaam van een naakte man. En niet zomaar een man: hij was wel drie meter lang.

 
 
Quest
 

Nieuw!

Quest Psychologie lanceert de podcast 'Stil in mij'

Aan niks denken, kan dat eigenlijk wel? Samen met radiomakers Bas Menting en Mart Meijer (bekend van 538) gaat Quest-redacteur Melanie Metz op zoek naar het antwoord op deze vraag. Het drietal onderzoekt aan de hand van twaalf experimenten wat je moet doen voor rust in je hoofd. Zweefvrij, en met de nodige humor.

 
 
 
Hoeveel ballonnen heb je nodig om op te stijgen?  

Hoeveel ballonnen heb je nodig om op te stijgen?

Wat zeg je? Heb je de scheurkalenders van Quest nog niet in huis? Dan hebben we goed nieuws, want ze zijn nog steeds verkrijgbaar! Daarin geven we onder meer antwoord op de vraag hoeveel ballonnen je nodig hebt om op te stijgen en of ijzervijlsel helpt bij een ijzertekort. In de kalender van Quest Historie duiken we in de kranten van vroeger, en voor de kleinste Quest-lezer is er de scheurkalender van Quest Junior. Dat betekent eindeloos plezier met puzzels, doedingen en fascinerende dierenweetjes. 

 
Quest
 

Waarom ga je huilen van gapen?

Misschien heb je weleens gemerkt dat er tranen uit je ooghoeken lopen als je even flink gegaapt hebt. Dat is hartstikke normaal. Hoe ontstaat die zoute waterval op je gezicht?

 
 
Quest
 

Waarom zijn sommige navels diep en hebben andere een bobbel?

De meeste mensen hebben een holle navel (ook wel een 'innie' genoemd). Keiharde cijfers ontbreken, maar volgens sommige schattingen heeft zo'n tien procent van de bevolking een uitstekende of bolle navel (een 'outie'). 

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Moet je voor het ontbijt je tandenpoetsen of erna?

Yuk, sinaasappelsap na tandpasta is echt te goor. Toch maar na het ontbijt je tandenpoetsen?