En waarom gapen we überhaupt?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Wilde wasberen in Nederland? Zo zit dat!

Een wasbeer verwacht je in Noord-Amerika, maar er duiken steeds meer berichten op dat ze ook in Nederland rondscharrelen. Hoe zijn ze hier gekomen? En zijn de schattige deugnieten gevaarlijk voor ons?

Wild verhaal
 
 
Afbeelding
 

Zijn lichte ogen gevoeliger voor de zon dan donkere?

Merk je dat ook op een zonnige dag? Mensen met lichte ogen grijpen sneller naar hun zonnebril, of knijpen meer met hun ogen, dan hun vrienden met donkere kijkers. Waar komt dat door?

We openen je ogen
 
 
Afbeelding
 

Haal nu een megapakket Quest

Ga je binnenkort op vakantie en heb je nog geen leesvoer ingepakt? Geen zorgen, Quest heeft nu een superpakket. Daarin krijg je de nieuwste Quest, het Quest Zomerboek, de Quest Vragenspecial én de Quest Puzzelmix voor maar 17,95 euro. Daar kom je de zomer wel mee door. (Hij is er natuurlijk ook gewoon voor mensen die niet op vakantie gaan.)

Lekker lang lezen
 
 
Afbeelding
 

Test: heb jij last van nomofobie?

Je kijkt in je tas. Geen telefoon. In je broekzak dan? Nee, ook niet. Waar is dat ding? Gaat je hart al sneller kloppen bij het idee dat je je telefoon kwijt bent? Dan heb je misschien nomofobie. Test hier of dat klopt.

Lees je dit toevallig op je telefoon?
 
 
Afbeelding
 

Waarom werkt gapen zo aanstekelijk?

De kans is groot dat jij inmiddels ook een geeuw probeert te onderdrukken. Of al breeduit zit te gapen. Gapen is zo besmettelijk dat alleen erover lezen genoeg is om je op gang te brengen, ook al ben je niet moe.

Niet slaapverwekkend, wel gaapverwekkend
 
 
Afbeelding
 

Het best gelezen artikel van vorige keer

Wat zijn toch die gele bolletjes in de augurkenpot?

De één veegt ze zorgvuldig van een augurk, de ander eet ze zonder na te denken op. Wat zijn die kleine gele bolletjes?

Extra vitaminebommetjes?