Daar gaan je blosjes
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Zoveel kilo verliest de zon per seconde aan gewicht (en dit merken wij ervan)

Als je energie verbruikt, val je af. Dat geldt voor mensen en natuurlijk ook voor onze zon. Maar hoe snel gaat dat en gaan wij daar nog iets van merken?

 
 
Quest
 

Waarom gaan dennenappels openstaan als de zon erop schijnt?

Als een dennenappel nat wordt, vouwen zijn schubben dicht. Bij droog weer openen ze juist. Dat is best een handig ontwerp van zo'n dennenappel. Maar een dennenappel bestaat uit dode cellen. Hoe kan hij dan open en dicht gaan?

 
 
Quest
 

Nieuw: de digitale scheurkalender van Quest

Elk jaar maken we bij Quest een scheurkalender vol vragen en antwoorden. Daar hebben we nu ook een digitale versie van. Als je je daarop abonneert, krijg je elke dag een vraag- en antwoord per mail toegestuurd. Handig, want zo kun je ook in april of augustus instappen om elke dag een beetje wijzer te worden.

 
 
Quest
 

Iris deed aan zelfbeschadiging: 'We zijn geen aandachtvragers'

Zelfbeschadiging komt naar schatting voor bij zo’n 5,5 procent van de volwassenen, en 15 procent van de adolescenten. Iris (nu 27) hoorde tot die tweede groep. Ze kraste als de emmer écht overliep. ‘Het bracht even ontlading, maar erna volgde de schaamte.’

 
 
Quest
 

Waarom worden we wit als we moe zijn?

Slecht geslapen? Dan krijg je dat waarschijnlijk te horen van je omgeving. Het is namelijk goed aan iemand te zien hoe de nachtrust is geweest. Onder meer omdat je een beetje pips ziet.

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Waarom hangen de ballen van mannen op ongelijke hoogte?

Links wat hoger dan rechts, rechts wat hoger dan links: de testikels van een man hangen zelden precies even hoog. Waarom eindigen de testikels na het indalen op verschillende hoogte?