Je hoofd verandert toch ook niet in een ijspegel?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Gaan sterke werkwoorden in het Nederlands ooit uitsterven?

In de Middeleeuwen biek de bakker nog broden. Als hij je dan een mislukt brood verkocht, dan kloeg je. Waar zijn al die oude sterke werkwoorden gebleven? En gaan de nog bestaande ook verdwijnen?

 
 
Quest
 

Waarom wordt het in een tent altijd zo bloedheet?

Heb je ’s avonds te veel gedronken en dan drijf je ’s ochtends ook nog van de hitte je tent uit. Terwijl: als je de tent openritst, komt er heerlijk frisse lucht naar binnen. Hoezo wordt het in een tent veel heter dan buiten.

 
 
Quest
 

Quest beantwoordt een maand lang iedere dag een lezersvraag

Het leukste tijdschrift van het jaar ligt in de winkel: Quest – De 123 slimste vragen. Om dit heugelijke moment te vieren, beantwoordt Quest vanaf maandag 20 juli een maand lang al jouw vragen op Instagram. 

Het werkt zo: volg @questnl op Instagram en laat daar je vraag achter. Wie weet wordt hij uitgezocht door de redactie van Quest, en lees je de komende maand het antwoord op jouw prangende vraag.

 
 
Quest
 

Waarom stuurde Engeland zijn misdadigers helemaal naar Australië?

Schorriemorrie uit het achttiende-eeuwse Engeland werd verbannen naar Australië. Waarom stuurde dat land zijn misdadigers op zo’n lange, dure reis? Konden ze niet beter in Engeland naar de gevangenis?

 
 
Quest
 

Mogen we vanwege de droogte echt geen zwembadjes in de tuin zetten?

Nu Nederland zélf voor het eerst in tijden het populairste vakantieland voor Nederlanders is, is het hopen op een mooie zomer. En daar hoort natuurlijk bij dat je afkoelt in een plastic bad in de achtertuin. Of is dat toch niet zo slim?

 
 
Quest
 

Hoe komt het dat je hoofd boven de dekens niet koud wordt, maar je arm wel?

Midden in de nacht word je wakker. Brrr, wat voelt je arm koud aan, net een ijspegel! Hij lag, net als je hoofd, boven de dekens. Maar waarom lijkt het alsof je arm in de vriezer heeft gelegen en is je hoofd nog lekker warm?

 
 
Quest
 

Mensen die zich braaf aan de coronaregels houden zijn, gemiddeld intelligenter

'Sorry hoor, ik moet even een pak melk pakken', zegt de vrouw naast je in de supermarkt. Ze stoot tegen je aan en opent de deur van de koelcel. En wat zie je? Ze heeft óók geen winkelwagentje. Klassiek geval van minder werkgeheugen. Volgens een nieuwe Amerikaanse studie althans.