Quest Mail - Elke week weer de leukste weetjes in je box.

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie.
 

Donderdag 21 september 2017
Hoe en waarom krijg je wallen onder je ogen als je moe bent?
 

Hoe goed zie jij kleuren?

Wil je een eind maken aan de eeuwige discussie over de precieze kleur van die ene trui? De een zegt roze, de ander zegt rood. Maar wie kan subtiele kleurvariaties het best uit elkaar houden? Test hier of jij voortaan gelijk zou moeten krijgen.

 

 

Waarom hebben vrouwen het kouder dan mannen?

Thuis is er regelmatig strijd om de verwarmingsknop. Zij wil het warmer en hij wil het kouder. Vrouwen hebben het vaak sneller koud dan mannen. Maar stellen zij zich aan? Quest geeft je in een kleine minuut het antwoord.
 

 


De nieuwe Quest ligt in de winkel!

Het oktobernummer ligt in de winkel! In deze editie lees je hoe je bonje met de buren kunt voorkomen. Ook krijg je een kijkje achter de schermen bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, en ontdek je of mayonaise eigenlijk wel zo ongezond is. Kijk anders alvast in het blad…
 

 


Hoe goed ken jij Nederlandse uitdrukkingen?

Sommige voorwerpen en gebruiken leven eigenlijk alleen nog in onze taal. Weet jij bijvoorbeeld waar het woord 'polonaise' vandaan komt? Of wat de 'metten' in 'korte metten maken' zijn? Test nu je kennis en ontdek hoeveel jij weet over oude uitdrukkingen.
 

 


Wat vind jij van Quest?

Quest is benieuwd naar jouw mening. Wat doen we goed, en waar is ruimte voor verbetering? Vul onze enquête in en laat het ons weten. De gegeven antwoorden zullen volledig anoniem behandeld worden. Als je meedoet, maak je kans op een Quest-pakket!


 

 


Speciaal voor nieuwsgierige jongens en meisjes!

De nieuwe Quest Junior is er weer! Het blad zit vol strips, puzzels, mooie foto’s en leuke weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat bang zijn ook heel nuttig is?



 

 


Liever een goede buur?

Onze buren hebben we meestal niet zelf uitgezocht. Maar het is in ons eigen belang dat we met ze kunnen opschieten. Quest onderzoekt: kunnen we een beetje opschieten met onze buren, of is het vaak hommeles?