Waar komt faalangst vandaan?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Premium

Is dierproefvrij altijd wel écht dierproefvrij?

Dierproefvrij is tegenwoordig het devies. Toch komt er bij ‘diervriendelijke’ alternatieven nog vaak materiaal van beestjes aan te pas. Bloed van ongeboren kalfjes bijvoorbeeld. Is er dan geen enkele methode te bedenken die helemaal proefdiervrij is?

Of moeten we meer mensproeven doen?
 
 
 
Afbeelding
 

Quest Kort: wetenschapsnieuwtjes voor bij de koffie

Hebben Tweede Kamerleden kledingvoorschriften?

Pantalon, hemd, jas en das: mannelijke kamerleden zijn meestal ongeveer hetzelfde gekleed. Vrouwen switchen nog weleens tussen een jurk, broek of zoals je op de foto hierboven ziet, een tulen rok. Gelden er eigenlijk officiële kledingvoorschriften in de Tweede Kamer?

Dit is de dresscode in ons parlement
 
 
 
 
Afbeelding
 

Nieuw leesvoer voor aan het strand!

Windmolens aan de kust, gezonken schepen en bizarre oceaanbewoners: in Quest 9 gaan we kopje onder. Voor wie (net als onze hoofdredacteur Bram) knikkende knieën krijgt van de zee, is er ook genoeg te lezen. Over ratten bijvoorbeeld. Die lijken tegenwoordig overal rond te krioelen. Hoe kunnen we plagen in de toekomst voorkomen? Verder: komt er ooit een mannenpil? Je leest het in de nieuwste Quest.

Scoor hem hier!
 
 
 
Afbeelding
 

Uitgedokterd: jouw dosis medische wetenschap van Mare

Waarom worden de amandelen minder vaak verwijderd bij kinderen?

‘Chirurgen worden vaak als snijgeile cowboys gezien, die maar één manier kennen om iemand te genezen: met het mes. Maar dit is een achterhaald Hollywood-beeld van mijn snijdende vakgenoten’, schrijft Quest-redacteur en voormalig vaatchirurg Mare in haar rubriek Uitgedokterd. Hoe zit dat met het knippen van amandelen?

Amandelen zijn kinderhelden
 
 
 
Afbeelding
 

Premium

Faalangst: waarom zijn we zo bang om fouten te maken?

Loopt het je dun door de broek bij het idee dat je een presentatie geeft die niet helemaal lekker gaat? Of heb je weleens nacht­merries waarin je struikelt op een vol terras? Dan ben je niet de enige. Faalangst komt erg vaak voor.

Wat valt eraan te doen?
 
 
 
Afbeelding
 

Wordt de aarde ooit opgeslurpt door het zwarte gat Sagittarius A*?

Zo’n 26.000 lichtjaar bij ons vandaag ligt Sagittarius A*, een enorm zwart gat dat niet vies is van een hapje ster op z’n tijd. Is het mogelijk dat de aarde het volgende slachtoffer wordt? Quest vroeg het aan de persoon die Sagittarius A* voor het eerst vastlegde. 

Eindigt de aarde in een zwart gat?