Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 3 juli 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Waarschuwing RA om geopende poststukken van andere ondernemers blijft overeind
Een RA bij wiens kantoor langere tijd poststukken van andere ondernemers werden geopend heeft bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) geen succes met zijn poging om de waarschuwing teniet gedaan te krijgen die hij in juli vorig jaar bij de Accountantskamer kreeg opgelegd.
Lees verder »
Kabinet stuurt wetsvoorstel ATAD2 naar Tweede Kamer
Staatssecretaris Snel van Financiën heeft het wetsvoorstel ATAD2 (Anti Tax Avoidance Directive) naar de Kamer gestuurd. Met het voorstel wil het kabinet een einde maken aan structuren waarbij bedrijven belasting ontwijken door gebruik te maken van de verschillen in belastingstelsels van landen, de zogenaamde hybridemismatches.
Lees verder »
ADVERTORIAL
5 Redenen waarom u servicemanagement zou moeten omarmen

Selfservice zal de komende jaren steeds belangrijker worden. Dit omvat alle manieren waarop accountants hun cliënten kunnen ontzorgen bij het voeren van de (financiële) administratie. Hoe? Download de whitepaper >>

Lees verder »
De Grote AV Accountancy Enquête – Ook benieuwd naar het sentiment in de branche?
Wij willen graag gebruik maken van uw kennis en expertise van de accountancybranche. Accountancy Vanmorgen doet voor de eerste keer een grootschalig onderzoek naar het sentiment in de accountancybranche. Uw mening is daarbij voor ons van groot belang!
Lees verder »
Een aangifte-plus-opdracht is toch geen samenstelopdracht?
Volgens de regelgeving is een aangifte-plus-opdracht geen samenstelopdracht. Maar een recente uitspraak van de Accountantskamer brengt ons aan het twijfelen. De Accountantskamer denkt blijkbaar anders over regels, dan waarvoor die bedoeld zijn.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Summercourse Controlepraktijk 2019

Accountants werkzaam in de (openbare) controle praktijk sluiten de zomer af met deze Summercourse. Deze PE-meerdaagse met een gevarieerd programma, verzorgd door uitstekende docenten en in een aantrekkelijke omgeving is in 2018 hoog gewaardeerd door uw collega’s.
Meld u aan =>

Lees verder »
Verschoningsrecht advocaat geldt ook voor stukken met fiscaal belang
Het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch heeft een informatiebeschikking vernietigd die de fiscus aan een man had opgelegd in verband met inkomsten uit het buitenland die hij niet had opgegeven in zijn IB-aangifte. Het ging bij de gevraagde stukken om correspondentie die de advocaat van de man voerde met zijn cliënt.
Lees verder »
CPB-directeur pleit voor andere fiscale behandeling DGA’s
Directeur Laura van Geest van het Centraal Planbureau vindt dat er in het bouwstenenonderzoek naar de toekomst van het belastingstelsel gekeken moet worden naar een andere fiscale behandeling van DGA’s. Daarvoor pleitte Van Geest maandag in een openbare dialoog van deskundigen met staatssecretaris Snel op het ministerie van Financiën
Lees verder »
Dekker: antecedentencheck BTW-nummer niet mogelijk
Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming ziet geen mogelijkheid om een BTW-identificatienummer te weigeren op basis van (justitiële of fiscale) antecedenten, antwoordt de minister op Kamervragen van de leden Alkaya en Van Nispen (beiden SP) . Aanleiding voor de vragen was een interview in het FD met voorzitter Nick van Buitenen van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie […]
Lees verder »
PERSONALIA: Mazars breidt partnerteam audit uit
Mazars Accountants en Adviseurs heeft haar partnerteam uitgebreid met Anouk Terstegen. Met deze uitbreiding wordt de Audit en Assurance praktijk in de regio Zuid verder versterkt.
Lees verder »
BTWeetje | kleine ondernemersregeling
Let op! De kleine ondernemersregeling wijzigt m.i.v. 1 januari 2020. De regeling geldt nu nog alleen voor ondernemers, annex natuurlijke personen.
Lees verder »
‘Trek huur- en koop van huis fiscaal gelijk’
Europese landen moeten streven naar een fiscaal stelsel dat huizenbezit niet bevoordeelt ten opzichte van de huur van een woning. Dat zei DNB-president Klaas Knot dinsdag tijdens de Macroprudential Policy Conference in Litouwen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
In 3 stappen meer grip op je administratie

Het is iets waar geen enkele accountant aan ontkomt: De Race tegen het boekjaar. Je bent er als accountant op gericht alle administraties van je klanten zo goed mogelijk te verwerken. En dit blijft gewoon veel tijd kosten. Tijdsdruk, piekbelasting, veel handmatig (controle) werk en moeizame communicatie met klanten. Het staat de groei van jouw […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een goede financieringsaanvraag, makkie toch?

Kijk je naar zakelijk financieren dan zie je een interessante tegenstelling. Er is een grote behoefte aan kleine financieringen, maar tegelijkertijd financieren veel geldverstrekkers liever geen te kleine financieringsbedragen. De reden? Het verwerken van zo’n aanvraag kost veel tijd en is daarmee relatief duur voor geldverstrekkers, zo concludeert de NEMACC in haar recente onderzoek naar […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Autoverkopen eerste half jaar flink in de min
Hypotheekadviseurs willen toegang tot klantdata
NBA en IMA starten samenwerking
‘Binnen 9 jaar ruim een miljard euro voor crowdfunding in Nederland’
OPLEIDINGEN
Workshop – Hoe gebruik je Fyndoo Advise in de dagelijkse praktijk?
Fyndoo, powered by Topicus
12 september 2019
Fiscaal-agrarische actualiteiten 2019
Fiscount
3 september 2019
Webinar Optimalisatie accountancy dashboard
Muis Software
18 juli 2019
VACATURES
Relatiebeheerder
RS Finance
Amsterdam
Senior/ gevorderd assistent accountant voor de samenstelpraktijk
Boon Accountants Belastingadviseurs
Apeldoorn
Assistent-accountant
ABAB
Roosendaal
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN