Waarschuwing telefonische oplichting
 

De afgelopen dagen hebben wij verschillende meldingen ontvangen over telefonische benadering door de zogeheten ‘Microsoft-oplichters’, wat erop wijst dat deze vorm van oplichting intensiveert.

De werkwijze
U wordt benaderd door een vaak gebrekkig Engels sprekend persoon die vertelt namens Microsoft te bellen. Dit gebeurt via verschillende land- en netnummers, waarbij 0032, 0047, 020 en 023 veel voorkomend zijn.

Er wordt gemeld dat een virus op uw computer is aangetroffen en dat dit opgelost kan worden door een programma te downloaden, waarna gevraagd wordt een (klein) bedrag over te maken. Door dit te doen wordt toegang verkregen tot uw bankgegevens, welke direct misbruikt worden om geld van uw rekening te halen.

Microsoft medewerkers zullen u nooit telefonisch benaderen. Wij vragen u dan ook alert te blijven op dit soort telefoongesprekken en direct de verbinding te verbreken wanneer u vermoedt te maken te hebben met een oplichter. U kunt vervolgens altijd contact opnemen met onze helpdesk (055) 57 72 890 om na te gaan met wie u te maken heeft gehad en of het nodig is uw systeem alsnog te inspecteren.