Meesjes vliegen nu uit | Top 10 macrofoto's van het voorjaar | Gestreepte pijlstaart gespot
HET NEST VERLATEN

HET NEST VERLATEN

Het is de tijd van het jaar: de jonge koolmeesjes vliegen uit!
Roots
TOP 10
MACROFOTO'S VAN HET VOORJAAR

Natuurlijk kun je het hele jaar prachtige macrofoto’s maken. Maar tijdens de lente hebben veel macrofotografen het gevoel dat de natuur één grote snoepwinkel is geworden. Roots selecteerde de 10 mooiste lente macrofoto’s van lezers. Geniet van bosanemonen, vlinders en leverbloempjes.
Foto: Marij Wagenaars

Roots
NIEUWS
ZELDZAME GESTREEPTE PIJLSTAART GESPOT

Op Texel is een zeldzame gestreepte pijlstaart gevonden. Een prachtig getekende nachtvlinder, die normaal gesproken voorkomt in Zuid-Europa maar soms naar het noorden trekt. De vlinder heeft een spanwijdte van maar liefst 7 centimeter.
Foto: Klaas de Jong

Roots
ZANGVOGELTJE
DE ALTIJD VROLIJKE KNEU

Wist je dat kneutjes, de zo leuk kwetterende zangvogels, soms ook bij elkaar in één doornstruik broeden? Sinds april zijn ze weer terug in het land en meteen gezellig aanwezig. 
Foto: Erik Willaert

Roots
NIEUWE WANDELROUTE
NATUURGEBIED SPRINGENDAL IN BLOEI

Ten oosten van het Overijsselse Vasse vind je bronnen, beekdalen en bulten. Volgens wandelredacteur Daniël Mulder, die deze nieuwe wandelroute maakte, vind je in dit glooiende voorjaarslandschap vol bloemen en vochtige hooilandjes talloze onverharde zandpaadjes. Wandelsucces verzekerd.
Foto: Ernst Kremers

Roots
Nieuwe Roots

In deze nieuwste editie van Roots nemen we je mee op een wandeling rond het Twentse Springendal en maken we een natuurommetje over de kwelders bij Holwerd. Natuurfotograaf Edwin Giesbers laat zien hoe de wandelende tak bij ons voet aan de grond krijgt en je ontdekt de mooiste natuurmonumenten op de Veluwe. Bestel ‘m snel en profiteer van gratis verzending binnen Nederland!

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden