ELF Voetbal nieuwsbrief van 02-12-2020
Wanneer Ajax moet winnen is de ploeg op zijn best

Na de 1-0 nederlaag op Anfield gisteravond is de klus voor volgende week glashelder. Er moet gewonnen worden van Atalanta Bergamo om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. Doorgaans is Ajax op zijn sterkst wanneer de opdracht eenduidig is.


Lees verder
Samenvatting Liverpool - Ajax (1-0)

Ajax is er niet in geslaagd om op Anfield een goed resultaat te behalen. Voor de tweede keer dit Champions League-seizoen is Liverpool met 1-0 te sterk voor de Amsterdammers. Curtis Jones zorgde na een inschattingsfout van André Onana uiteindelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd. 

Lees verder
PANNA! 53 is uit: Super Ryan Gravenberch, Joshua Zirkzee, Lieke Martens, FIFA 21 en veel meer!

Hoppa, daar is ie: PANNA! 53. De nieuwste editie is weer uit. Opnieuw met vele leuke interviews. Denk aan de grootste Nederlandse talenten, de voormalig beste voetbalster van de wereld, de Kings van FIFA 21 en de snelste speler van de Eredivisie. Ook aandacht voor de tien mooiste doelpunten van 2020 en nog veel meer!! Het ideale cadeau voor in de schoen.

Lees verder
Samenvatting: Sjachtar Donetsk - Real Madrid

Real Madrid in de Europa League? De laatste keer dat dat het geval was, was in het seizoen 1994/95. Toen het toernooi nog de naam UEFA Cup droeg. Sindsdien zijn De Koninklijken steevast actief in de Champions League. Maar momenteel staan ze derde in de poule na een nieuwe nederlaag tegen Sjachtar Donetsk. Volgende week is het alles of niets voor de Madrilenen.

Lees verder
In deze Europese poules is alles nog mogelijk

De Champions League en Europa League zijn hard op weg naar de knock-outfase. Alle deelnemers van de Europese toptoernooien hebben nog twee duels voor de boeg. Waar enkele poules al lang en breed beslist zijn, ligt in de volgende groepen alles nog open. 

Lees verder
Hoe Ronald Koeman en zijn musketiers oude tijden deden herleven bij Ajax

Ajax streed dinsdagavond in Liverpool om overwintering in de Champions League. In het seizoen 2002/03 wisten de Amsterdammers knap door te dringen tot de volgende ronde in het Europese bekertoernooi. Dat was destijds nog een tweede groepfase. In onze Zeroes-special over de jaren 2000-2010 blikten we uitgebreid terug op het Champions League-avontuur van het Ajax van Ronald Koeman. Over dramatiek in San Siro, een ontketende Zlatan, captain Chivu, lachen om Galásek en een kasteel nabij Valencia.

Lees verder
Interview Jarchinio Antonia: “Het WK 2022 is het grote doel”

Ruim een jaar lang maakte SC Cambuur-speler Jarchinio Antonia (29) geen deel uit van de nationale selectie van Curaçao. Blessures en het coronavirus hielden hem uit de ploeg die hij zo’n warm hart toedraagt. Tot midden november, want Antonia en zijn ploeggenoten hebben samen met bondscoach Guus Hiddink de jacht ingezet op hun grote doel: het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar.

Lees verder
De loopbaan van Maradona aan de hand van vijf cruciale momenten

Met Diego Maradona is woensdag één van de grootste spelers aller tijden heengegaan. De Argentijnse wereldster werd slechts 60 jaar oud en de hele voetbalwereld rouwt om zijn overleden. Om zijn leven te eren blikken wij in dit artikel terug op de belangrijkste momenten uit zijn loopbaan.

Lees verder
Even voorstellen: De talenten die op de deur bij Vitesse kloppen

Doordat er vanaf nu vijf keer gewisseld mag worden in de Eredivisie, krijgen jonge talenten nu al vaker de kans om wat speelminuten mee te pikken op het hoogste niveau. Ook talenten uit de jeugdopleiding van Vitesse maken daar tot dusver gretig gebruik van. De zeventienjarige Enzo Cornelisse werkte zich zondagmiddag zelfs al op naar de basiself. Een voorstelrondje.

Lees verder