Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 8 juli 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Wanprestatie RSM door dga’s als werknemers te verlonen, maar herstel waarschijnlijk nog mogelijk
Een klant van RSM moet nog een kleine €25.000 aan openstaande facturen en incassokosten van het accountantskantoor voldoen, heeft de rechtbank Limburg geoordeeld. Het top 30-kantoor is op haar beurt toerekenbaar tekortgeschoten door de twee dga’s van de klant als werknemer te verlonen, waardoor € 33.796,70 teveel is afgedragen aan pensioen en loonheffingen.
Lees verder »
Belastingadviseurs willen misstanden aanpakken door strengere eisen aan beconnummer 
Het Register Belastingadviseurs (RB) en haar leden zijn voor meer wettelijke regulering om zo misstanden in de beroepsgroep te bestrijden. Het RB stelt voor om verdere regulering op te pakken via het beconnummer (belastingconsulentennummer).
Lees verder »
ADVERTORIAL
In drie jaar je AA-titel

Assistent-accountant Ozzie Gommers volgt de geïntegreerde post-hbo-accountantsopleiding van Markus Verbeek Praehep. Omdat hij zo in drie jaar tijd de AA-titel kan behalen, studeert hij efficiënter. Zijn werkgever, Gerrit Boonzaaijer, is onder de indruk: ‘Studenten kunnen eerder als volwaardig accountant meedraaien.’

Lees verder »
Accountant sjoemelde jarenlang met hypotheekrenteaftrek, navorderingsaanslagen terecht
De Belastingdienst heeft een AA terecht navorderingsaanslagen IB/PVV over 2014 en 2015 opgelegd, oordeelt de rechtbank Den Haag. De accountant kon de onterecht in aftrek gebrachte rente (€ 29.409 in 2014 en € 29.868 in 2015) op geen enkele manier onderbouwen.
Lees verder »
Dit is wat je als accountant moet weten over de digitale handtekening
Digitaal ondertekenen maakt het werk van accountants een stuk efficiënter. Maar dan moet je wel weten welke ondertekening past bij welke overeenkomst. En vergeet ook niet je documenten slim te beheren. In dit kennisdoc vind je praktische tips over digitaal ondertekenen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2021

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2021 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
Betere bescherming voor melders bij kleine Wwft-instellingen
Kleine Wwft-instellingen ervaren soms onvoldoende waarborgen van hun veiligheid na het doen van een melding van een ongebruikelijke transactie, met name als de door de FIU verdacht verklaarde transactie als bewijs in het strafdossier wordt toegevoegd en dan door de betrokkenen kan worden gezien wie de melding heeft gedaan.
Lees verder »
Vader en zoon verdacht van grootschalige btw-carrouselfraude
Een vader en zoon en een medewerker van hun onderneming staan deze week terecht bij de rechtbank in Zwolle. Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt hen belastingfraude, valsheid in geschrifte en deelname aan een criminele organisatie met als doel het plegen van btw-carrouselfraude. Het belastingnadeel zou tenminste 5 miljoen euro zijn.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
44% van de ICT-projecten mislukt. Zo zorg je dat jouw ICT-project wél slaagt

Het belang van ICT bij accountantskantoren neemt fors toe. Accountants- administratie- en belastingadvieskantoren, die aangesloten zijn bij de NOAB en Fiscount, investeren massaal in ICT.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Waarom je nu extra back-up moet regelen voor Microsoft 365

Maakt jouw organisatie gebruik van Microsoft 365? Dan ga je er misschien wel vanuit dat Microsoft een back-up bewaart van alle data die je opslaat. Dit is niet het geval: Microsoft host de infrastructuur voor Microsoft 365, maar jij bent als organisatie zélf verantwoordelijk voor het maken van een back-up van de gegevens in de […]

Lees verder »
Brabants accountantskantoor kan geen gegarandeerde toegang werkomgeving eisen van ICT-dienstverlener
Nagtzaam Accountants en Fiscalisten is zowel bij de rechtbank als in hoger beroep bij het Hof in het ongelijk gesteld over de dienstverlening door ICT-bedrijf Arcus. Het Brabantse accountantskantoor vond dat er op basis van de gesloten overeenkomst op een 100% gegarandeerde toegang tot de bij Arcus ondergebrachte digitale werkomgeving mocht worden gerekend.
Lees verder »
Deloitte heeft veel moeite met jaarrekening gemeente Smallingerland
Huisaccountant Deloitte van de Friese gemeente Smallingerland vindt het opstellen van de jaarrekening 2020 ‘een moeizaam proces, met veel correcties en aanvullende vragen’. Zo moeizaam dat Smallingerland de landelijke deadline van 15 juli niet haalt
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Zeker zeven op de tien bedrijven moet loonsteun terugbetalen
Ruim helft zzp’ers zag vraag tijdens coronacrisis afnemen
OPLEIDINGEN
Post HBO AA Accountancy – MKB
Markus Verbeek Praehep
1 september 2021
Actualiteiten financieringsmarkt, bespreken van praktijksituaties in de vorm van een rondetafel gesprek
Fiscount
7 september 2021
De ondernemer en zijn auto
Register Belastingadviseurs
7 september 2021
VACATURES
Senior Accountant / Teamleider Samenstelpraktijk, vestiging Barneveld
Visser & Visser
Barneveld
Assistent Accountant
Schuiteman
Barneveld
Senior Assistent Accountant RA
Share Impact Accountants
Voorburg
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN