Steun ons vredeswerk en doneer online op https://stopwapenhandel.org/doneer/ of direct op NL11 TRIO 0390 407 380.

Wapens maken geen vrede

Als bijna 25 jaar is Stop Wapenhandel een onafhankelijke vredesgroep die onderzoek doet en actie voert. Onder meer naar de wapenlobby in Brussel en Den Haag. En naar de export van wapens naar mensenrechtenschenders. De laatste jaren besteden we ook veel aandacht aan de militarisering van de Europese grenzen en de bewapening van Frontex. En aan militaire emissies die bijdragen aan de klimaatcrisis. De oorlog in Oekraine heeft veel impact op ons werk. We willen daarover graag van gedachten wisselen met de mensen die ons steunen en met ons meewerken. We nodigen u uit voor een online bijeenkomst op woensdagavond 12 april van 19.30 tot 20.30 om kennis te maken en vragen te stellen. Aanmelden kan via info@stopwapenhandel.org.

In de media

De publicaties van Stop Wapenhandel vinden hun weg naar Nederlandse en internationale media. Zie voor een overzicht onze website /in de media.

Stop Wapenhandel maakt zich zorgen over de toenemende steun aan de wapenindustrie. Onder meer minister van defensie Ollengren pleit voor het aanmerken van investeringen in wapenbedrijven als 'sociale investeringen'. In Amsterdam wordt het hoofdkantoor gevestigd van een NAVO investeringsfonds voor nieuwe wapentechnologie, bijvoorbeeld voor toepassing van AI in wapens. En in Brussel is besloten dat de EU minstens €500 miljoen gaat bijdragen aan versterking van de wapenindustrie. Terwijl de winsten al gigantisch zijn. De aandelen van wapenfabriek Rheinmetall zijn met 150% gestegen, de defensie-inkomsten van Airbus met 25%.

Oorlog in Oekraine, podcast en protest

In de Hollanditis Podcast, live opgenomen bij activistenfestival 2.Dh5, bespreken Kees & Jeremy met Stop Wapenhandel moeilijke vragen over de oorlog in Oekraïne. Hoe helpen we de Oekraïeners zich te verdedigen tegen het Russisch imperialisme zonder het militarisme in het westen te versterken?
Stop Wapenhandel organiseert samen met anderen wekelijks protest tegen de oorlog in Oekraïne. Ter herdenking van een jaar oorlog speelde het Orkest voor de Vrede een Oekraïens liefdeslied.

Steun ons vredeswerk

Giften aan Stop Wapenhandel op NL11 TRIO 0390 407 380.zijn aftrekbaar van de belasting. ANBI nummer RSIN 806589772
Meer informatie
info@stopwapenhandel.org
www.stopwapenhandel.org

Als je geen wapenhandelnieuws meer wilt ontvangen kan je hier uitschrijven
unsubscribe from this list

 






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stop Wapenhandel · Anna Spenglerstraat 71 · Amsterdam, Nh 1013NL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp