Drie uitdagingen rond warmteopslag
Gawalo
Online versie

 

Warmteopslag is hot!
Warmteopslag is eigenlijk een simpel principe: je slaat warmte die je over hebt op om die op een later moment te kunnen gebruiken. Om een duurzaam energiesysteem te kunnen realiseren zijn eenvoudige, robuuste, betaalbare en compacte warmtebatterijen nodig voor in woningen. TNO onderzoekt hiervoor verschillende technieken.
Lees verder >
Wat is een vijfde generatie warmte-koudenet?
In Brunssum is als onderdeel van een Europees project* een vijfde generatie warmte-koudenet aangelegd, kortweg 5GDHC. Maar wat is dat precies en hoe zit het met de vier generaties die hieraan vooraf zijn gegaan?
Lees verder >
“Stop met: consumenten vragen ketels dus dan krijgen ze ketels”
René Breman, CVO en onruststoker bij Breman Installatiegroep is er stellig in. De nummer zeven van de installatiebranche wil woningen niet aardgasvrij maken of nul-op-de-meter, maar energiepositief. 
Lees verder >
Extreem tekort aan loodgieters en monteurs werktuigbouwkundige installatietechniek
Vacatures voor loodgieters, werkvoorbereiders en calculatoren zijn bijna niet te vervullen. Samen zijn ze goed voor bijna 10.000 vacatures. Zo blijkt uit onderzoek van uitkeringsorganistie UWV.
Lees verder >
‘Uitvoering coalitieakkoord staat of valt met vakmensen’
Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft een reflectie geschreven op het coalitieakkoord 2021-2025. Naast het tekort aan vakmensen, wordt ook geconstateerd dat op basis van vrijwilligheid de aardgasvrije doelen niet gehaald zullen worden.
Lees verder >
(advertorial)
Sectorgids
Sectorgids 2022
Die kunt u weer gratis downloaden op de website van RCC|K&L. Naast een overzicht van bedrijven in deze sector bevat deze sectorgids ook artikelen over marktcijfers, warmtepompen en airco’s, marktontwikkelingen industriële koeling en de Agenda 2022 (beurzen, congressen etc.).
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright