Kennisbanken E-installatie
Online versie
‘Warmtepomp werkt óók met batchgewijze processen’
Dat een warmtepomp niet geschikt zou zijn voor batchgewijze industriële processen hoort Robert de Boer van TNO wel vaker. Hij plaatst daar twee kanttekeningen bij.
Lees verder >
20.000 zonnepanelen voor kasdaken in Luttelgeest
Op het dak van een kassencomplex in Luttelgeest worden binnenkort 20.000 zonnepanelen gelegd. Hoe worden de panelen gemonteerd?
Lees verder >
Belangrijke aspecten van NEN 1010
Elektrische installaties in woningen en bedrijfspanden moeten voldoen aan de NEN 1010. Dit artikel behandelt een aantal belangrijke aandachtspunten van deze norm.
Lees verder >
Wijzigingen NEN 4010:2020
NEN 4010, ook wel de beknopte, beter leesbare versie van NEN 1010 genoemd, is herzien. Wat zijn de wijzigingen?
Lees verder >
Installatiebranche blijft overeind in tweede coronagolf
De bouw kreeg in oktober 2020 een klap van de tweede coronagolf, zo blijkt uit de maandelijkse Bouwmonitor van Installatie Journaal en USP. Voor de installatiebranche valt die klap nog heel erg mee.
Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Ledstrips zijn het antwoord op veel verlichtingsvragen
Een ledstrip onder de badrand, aan de gevel, of in een traptrede monteren: waarom niet? De ledstrip kan naadloos hoeken om, vanuit een hoek belichten, direct of diffuus verlichten – in elke gewenste lichtkleur en lichtsterkte - en ook in vochtige ruimtes uitstekend presteren. 
Lees verder >
Koolmonoxide: een echte sluipmoordenaar
Koolmonoxide (CO) is een kleurloos, geurloos en smaakloos gas en ontstaat bij een onvolledige verbranding van op koolstof gebaseerde brandstoffen. Het gas is giftig en kan al bij lage hoeveelheden de dood tot gevolg hebben. 
Lees verder >
Blog
Veelvoorkomende vragen over de aanschaf van zonnepanelen
Consumenten hebben vaak vragen over de aanschaf van pv-panelen. Voor installateurs is het belangrijk deze vragen op de juiste manier te beantwoorden. Zo kunnen zij de door de klant gewenste service bieden.
Lees verder >
(advertorial)
power-quality
Handleiding Power Quality
Dit boek behandelt alle Power Quality aspecten zoals: kosten van slechte kwaliteit van spanning en stroom; spanningsniveau; snelle spanningsvariaties, dips en flikker; harmonischen; asymmetrie; kwaliteit van DC-installaties; hoogfrequente stromen en het meten van Power Quality.
Whitepaper
Ledverlichting
In deze gratis whitepaper staat beperking van het energiegebruik van ledverlichting centraal. Waar moet rekening mee worden gehouden, wat zijn de mogelijkheden?
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright