Nieuwsbrief
   

Warmtepompen installeren vraagt omslag in denken

“Het installeren van warmtepompen stelt nieuwe eisen aan installateurs met betrekking tot kennis en vaardigheden. Maar nog belangrijker: het vereist een andere denkwijze.”

Lees verder

Verplichte erkenning cv-installateurs op hoofdlijnen

Branchevereniging Uneto-VNI heeft een toelichting gegeven op de plannen voor de verplichte erkenning van cv-installateurs. Dat deed de vereniging naar aanleiding van het wetsvoorstel dat op 31 januari 2018 is gepubliceerd.

Lees verder

Inspiratiesessies hybride warmtepompen

Hoe kan een hybride warmtepomp bijdragen aan het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad? Daarover gaan de regionale inspiratiedagen van adviesbureau BDH.

Lees verder
Advertorial

Panasonic lucht-water warmtepompen 5kW, 7kW en 9kW

De nieuwe Aquarea Mono-bloc-reeks omvat drie modellen: een 5kW-, 7kW- en 9kW-uitvoering. De units hebben een alles-in-een buitendeel, waardoor binnen maar een beperkte installatieruimte nodig is. Dat maakt de Mono-bloc een aantrekkelijke optie voor zowel renovatieprojecten als nieuwbouw. Verder is er voor de installatie van deze unit geen f-gassen certificaat nodig. Deze reeks heeft daarnaast d...

Lees meer

Slimme producten geven energiebespaartips

Itho Daalderop presenteerde op VSK 2018 een aantal slimme, zelflerende producten en systemen voor nog meer comfort, efficiëntie, energiebesparing en rendement. Monitoring en bediening op afstand via een app spelen daarbij een grote rol.

Lees verder

Energiezuinig, slim en stil ventileren

Naar aanloop van de vakbeurs VSK 2018 bouwde Duco de spanning op. Maar op de beurs mocht het doek eraf, en presenteerde de leverancier van ventilatiesystemen twee nieuwe paradepaardjes: de wtw-unit DucoBox Energy en de slimme ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco.

Lees verder

Meer nieuws

TNO onderzoekt veiligheid Topline cv-ketels uit 2006-2009 >>
Warmwatervoorraad beperkter met warmtepomp >>
Kwaliteit ventilatie hangt af van kwaliteit werk installateur >>
Kwaliteitseisen van ‘failsafe’ cv-ketels in kaart gebracht >>
Installateur meest geschikt voor advies over verduurzaming >>
Bekijk al het nieuws

Partnernieuws

Hisense: Samen sterker door BIM

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg,” is het motto van Vincent Heijnen, algemeen directeur van Hisense Climate Solutions Benelux. Als nieuwe speler in de conventionele airconditioning markt weet hij dat innovatie essentieel is voor succes.

Lees verder

Trends en uitdagingen voor de installatiewereld

Het woord gasloos lag op ieders lippen tijdens de VSK, de vakbeurs voor de installatiebranche. In de stand van BUVA vertelde Jan-Paul Schop van USP over de uitdagingen voor fabrikanten en installateurs en hoe zij hier adequaat op kunnen inspelen.

Lees verder
Advertorial

Ordermanagement in het digitale tijdperk

Is uw orderafhandeling al volledig digitaal? Zo niet, dan loopt u grote kansen mis. Een orderportaal dat geïntegreerd is met externe opdrachtgevers en interne systemen bespaart tijd, verbetert de samenwerking en geeft unieke inzichten. Wilt u weten hoe u uw orderafhandeling klaar maakt voor de toekomst? Meld u dan aan voor dit webinar op 6 maart.

Lees meer

Blog

Is de installatiebranche klaar voor een energieneutraal Nederland?

In 2050 moet Nederland volledig energieneutraal zijn, zo pleit de overheid. Het verminderen van aardgasverbruik is hierbij een belangrijke maatregel. Cv-installaties worden op grote schaal vervangen door warmtepompen. Een goede ontwikkeling, maar is de installatiebranche hier al klaar voor?

Lees verder
Advertorial

Beurs Renovatie: nog enkele vrije locaties

Op 23, 24 en 25 mei vindt de vijfde editie van de beurs Renovatie plaats, in de Brabanthallen te Den Bosch. Hét moment voor renovatieprofessionals om praktische kennis op te doen, ervaringen te delen en de allernieuwste producten en technieken te zien en láten zien. Voor meer informatie en standreservering belt of mailt u met Rein Bosma van 54events, via 06-38145224 of rein@54evenst.nl.

Klik hier voor meer informatie.

Whitepaper

Hoe werkt een wko-installatie?

Warmte-koudeopslag-installaties (wko’s) hebben een steeds groter aandeel in de lagetemperatuur-energievoorziening. Door de stijgende energieprijzen en de streng geformuleerde CO2- doelstellingen zijn deze bodemopslagsystemen voor vele toepassingen financieel haalbaar geworden. 

Lees verder

Vacatures

Kenter is op zoek naar ervaren monteurs elekt... >>
Bolsius International BV in Schijndel, met 10... >>
Vacature Inspecteur Laagspanning Installaties... >>
Bekijk hier alle installatie-banen
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.

Voorwaarden | Privacy statement