Gawalo
Online versie
Warmtepomptechnicus worden is hele investering

Als alles volgens plan verloopt is Nederland over drie jaar 6.000 warmtepomptechnici rijker. Dat is de ambitieuze doelstelling waaraan de zeven opleidingsinstituten, het Rijk, OTIB, Uneto-VNI en andere betrokkenen zich hebben gecommitteerd in een Green Deal.

Lees verder >
PVT-warmtepomppaneel krijgt innovatieprijs

Met het PVT-warmtepomppaneel heeft NIBE-partner Triple Solar de Innovative Energy Solution Award 2018 gewonnen tijdens de vakbeurs Energie 2018. Dit paneel wekt niet alleen stroom op, maar wint ook warmte terug uit daglicht, zonlicht en buitenlucht.

Lees verder >
Klimaattechniek klaar voor de toekomst

De energieprestaties van gebouwen moeten omhoog en de eisen voor luchtkwaliteit worden strenger. Hoe klimaatinstallaties daaraan kunnen bijdragen is het onderwerp van het congres Futureproof Klimaattechniek.

Lees verder >
(advertorial)
alt
BINK bepaalt optimale warmtepomp
Om een warmtepomp optimaal te laten functioneren is een goed geïsoleerde buitenschil noodzakelijk. Een betrouwbare warmteverliesberekening is daarmee belangrijker dan ooit. Met BINK Warmteverlies kiest u de juiste warmtepomp en bespaart u duizenden euro’s op installatiekosten.
Norm voor rookgasafvoer ter commentaar

De norm voor gebouwgebonden rookgasafvoersystemen, NEN 2757-1, is voor commentaar gepubliceerd.  De commentaartermijn is tot 1 februari 2019.

Lees verder >
Warmwatermodules voor airconditioningsysteem

Met een nieuwe warmwatermodule kan het SHRM-e VRF-systeem van Toshiba niet alleen het gebouw koelen en verwarmen, maar ook zorgen voor warm water.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Vrije koeling minimaliseert energieverbruik datacenter

Nederland staat vol datacenters met verouderde, energieslurpende koelinstallaties op het dak. Nergens meer voor nodig, want de nieuwste koudwatermachines brengen het energieverbruik met tientallen procenten omlaag. Specialist Stulz gebruikt waar mogelijk buitenlucht om energie te sparen.

Lees verder >
Blog
Leerlijn warmtepompen legt basis voor kennis duurzame technieken

De installatiewereld ziet meer en meer in dat kennis van warmtepompen onmisbaar is. Niet alleen is de warmtepomp in opmars. De basistechniek van de warmtepomp gaat ook zijn toepassing vinden in nieuwe duurzame technieken.

Lees verder >
Ventileren: beter met doorstroomventilatie

Balansventilatie in een luchtdicht gebouw kan niet alleen energiezuiniger, stiller en goedkoper. Ook de luchtkwaliteit zelf gaat er nog flink op vooruit. Het is tijd voor doorstroomventilatie.

Lees verder >
Whitepaper
Afvalwarmte voor het warmtenet

Een warmtenet dat afvalwarmte gebruikt is volgens critici niet per se duurzaam. Door het terugdringen van de afvalberg komen we straks misschien afval tekort om aan de ambities van warmteleveranciers te voldoen. Er zijn dus andere duurzame warmtebronnen nodig. 

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright