Gawalo
Online versie
Warmtevraag en verwarmingsvermogen bij elektrische verwarming

Voor het bepalen van het benodigde vermogen bij elektrische verwarming bestaan algemene vuistregels en indicaties. Maar de specifieke situatie moet altijd het uitgangspunt zijn. Hoeveel vermogen er nodig is om thermisch comfort te garanderen, is immers contextafhankelijk.

Lees verder >
Informatieplicht Energiebesparing: wat moet de installateur ermee?

Vanaf 1 juli 2019 moeten bedrijven voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing. Welke rol is hierbij weggelegd voor de installateur? En hoe kan een installatiebedrijf zich voorbereiden op deze nieuwe verplichting?

Lees verder >
Rensa Family krijgt aardgasvrij distributiecentrum

De Rensa Family bouwt een nieuw en aardgasvrij distributiecentrum aan de Bedrijvenweg in Doetinchem. Volgens algemeen directeur Henk-Jan Wegman is de uitbreiding van de groothandel onder meer nodig door de energietransitie.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Opleidingen warmtepomptechniek
De ruim 8 miljoen gebouwen die vandaag worden gevoed met aardgas moeten de komende decennia transformeren naar een alternatieve, duurzame bron van verwarmen. De warmtepomp lijkt het meest geijkte alternatief, maar is een wezenlijk andere installatie dan de vertrouwde gasketel.
Welke bedrijfssoftware past bij uw installatiebedrijf?

Bedrijfssoftware kan veel voordelen opleveren, maar moet wel passen bij de organisatie. Een goede voorbereiding is erg belangrijk als u uw bedrijfsprocessen (verder) wilt automatiseren.

Lees verder >
62% van nieuwbouw zonder gas

In het eerste kwartaal van 2019 is in 62% van alle nieuwbouwprojecten in de provincie Utrecht en Zuid-Holland geen aardgasaansluiting meer aangevraagd. Van de grote steden is Rotterdam koploper.

Lees verder >
Meer nieuws
(advertorial)
JAGA Konvektco
STRADA HYBRID | KOELEN ÉN VERWARMEN
De nieuwste innovatieve radiator van Jaga Climate Designers is Strada Hybrid. Naast de Low-H₂O technologie voor energiezuinig verwarmen, kan dit systeem óók extreem snel koelen. Alles op het laagste geluidsniveau en met de hoogste afgifte voor koelen én verwarmen gemeten en getest via de NEN16430.
Partnernieuws
Gezond binnenklimaat in Brabantse NOM-woning

Woningcorporatie BrabantWonen transformeerde in 2018 een voormalig buurtcentrum in Oss naar vier nul-op-de-meterwoningen. In één van die woningen is de Renson Healthbox 3.0 geïnstalleerd.

Lees verder >
Lake House: comfortabel genieten in optimaal klimaat

Verscholen in het recreatiegebied Lage Bergse Bos in Bergschenhoek en gelegen aan het water staat Lake House, een uniek en modern restaurant waar de culinaire liefhebber en zondagse wandelaar zich één voelen met de natuur. 

Lees verder >
Vakbase W-installatie
Soorten warmteafgifte: straling en convectie

Bij het verwarmen van ruimten kennen we twee soorten warmteafgifte of overdracht: straling en convectie. Wat is het verschil tussen beide?

Lees verder >
Whitepaper
Gilde Software

Software die bij uw bedrijf past!

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright