Nieuwsbrief
   

Warmwatervoorraad beperkter met warmtepomp

De oneindige stroom warm tapwater waaraan we met de cv-ketel gewend zijn, is met de komst van de warmtepomp verleden tijd, zo klinkt het uit de mond van adviseurs. Wat kunnen installateurs dan doen om teleurstelling van hun klanten te voorkomen?

Lees verder

Kwaliteit ventilatie hangt af van kwaliteit werk installateur

Goed ventileren is een must, maar waarom? Is de noodzaak van goede ventilatie wel aangetoond? Dat een slecht binnenklimaat de prestaties langdurig negatief beïnvloedt is nog nooit bewezen. Nieuw onderzoek moet dit veranderen. 

Lees verder

Installateur meest geschikt voor advies over verduurzaming

Bij de energietransitie in de bestaande bouw hoort ook een transitie van de installatiebranche, zegt Haico van Nunen, lector duurzame renovatie aan de Hogeschool Rotterdam en adviseur bij de BouwhulpGroep. 

 

Lees verder
Advertorial

WOLF Clima-split systeem; Koelen en verwarmen

Het WOLF Clima-split systeem is uw hoogwaardige partner voor verwarming en koeling. Het systeem bestaat uit een lucht/lucht warmtepomp aangesloten op een change-over warmtewisselaar in de luchtbehandelingskast of de HR-WTW unit. Met het Clima-split systeem bent u zowel in nieuwe als bestaande installaties verzekerd van een constante luchttemperatuur, ook tijdens de ontdooicyclus.

Klik hier voor meer informatie.

Kwaliteitseisen ‘failsafe’ cv-ketels

Wat zijn de basisvoorwaarden voor een goed geïnstalleerde en veilige cv-ketel? Dat kunnen installatiebedrijven en opdrachtgevers checken met het rapport “Kwaliteitseisen voor het installeren van moderne hr-ketels”.

Lees verder

Nieuwe filternorm in strijd tegen fijnstof

Met de internationale norm ISO 16890 moet het makkelijker worden om filters voor luchtbehandelings- en ventilatiesystemen van verschillende internationale fabrikanten te vergelijken. 

Lees verder

Meer nieuws

Boren naar aardwarmte: hoe dieper hoe beter? >>
Warmtepomproute op VSK 2018: haltes met highlights >>
Publieksprijs VSK-Award naar lucht/water warmtepomp >>
Fijnstof: concentraties in veel woningen te hoog >>
Wie betaalt de rekening naar gasloos? >>
Bekijk al het nieuws

Partnernieuws

Subsidies voor scholing helpen bedrijven drempel over

Het personeelstekort in de techniek is een groot probleem. De overheid ziet dat in en stimuleert het volgen van opleidingen met een groot aantal subsidies en fiscale regelingen. Maar werkt dit ook en wat is er precies mogelijk?

Lees verder

Rensa Groep zet stap in circulaire economie

Rensa Groep BV, gevestigd in Didam en moedermaatschappij van onder andere groothandelaar Technisch Handelsbureau Rensa, heeft een meerderheidsbelang genomen in twee bv’s van revisiespecialist Inexeon uit Wijchen. 

Lees verder

Blog

De trends voor 2018: duurzaamheid, systeemintegratie en een kwalitatief tekort aan technici

Duurzaamheid, systeemintegratie en een kwalitatief tekort aan technici. Dit zijn enkele termen die in 2018 veelvuldig gaan langskomen.

Lees verder

Whitepaper

Hoe werkt een wko-installatie?

Warmte-koudeopslag-installaties (wko’s) hebben een steeds groter aandeel in de lagetemperatuur-energievoorziening. Door de stijgende energieprijzen en de streng geformuleerde CO2- doelstellingen zijn deze bodemopslagsystemen voor vele toepassingen financieel haalbaar geworden. Deze whitepaper gaa...

Lees verder

Vacatures

Kenter is op zoek naar ervaren monteurs elekt... >>
Bolsius International BV in Schijndel, met 10... >>
Vacature Inspecteur Laagspanning Installaties... >>
Bekijk hier alle installatie-banen
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.

Voorwaarden | Privacy statement