Gawalo
Online versie
Wat als de cv-ketel verdwijnt?

Verdwijnt de cv-ketel uit de Nederlandse gebouwen? En wat wordt dan het alternatief voor het verwarmen van woningen en gebouwen? Deze vragen houden de installatiebranche de laatste jaren behoorlijk bezig.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Meer weten over warmtepompen?
We hebben een grote klus te klaren! 7 miljoen huizen en 1 miljoen gebouwen, veelal matig geïsoleerd en verwarmd door aardgas, verbouwen tot goed geïsoleerde woningen en gebouwen, die we met duurzame energie verwarmen. Spijker daarom je kennis bij en word warmtepompexpert!
Ontwikkeling cv-ketel staat nog niet stil

De moderne cv-ketel is uitontwikkeld, wordt vaak geroepen. Toch investeren cv-ketelfabrikanten wel degelijk nog in innovaties. Waarin zijn de nieuwste cv-ketels beter geworden dan hun voorgangers?

Lees verder >
Nieuwe regelgeving moet oververhitting woningen voorkomen

Zomers worden gemiddeld warmer en huizen beter geïsoleerd. De kans op oververhitting neemt sterk toe. De regelgeving om oververhitting te voorkomen, wordt daarom aangescherpt.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Nieuw: montagevideo EasySafe
In deze montagevideo laten we zien hoe gemakkelijk het nieuwe Burgerhout EasySafe systeem wordt geïnstalleerd. Stap voor stap leggen we zowel de installatie van een dakdoorvoer-opstelling als van een muurdoorvoeropstelling uit. Zo kun jij EasySafe ook toepassen voor iedere klus.
Itho Daalderop start productielijn voor RVS vaten 

In aanvulling op de eigen productie van koperen boilervaten heeft Itho Daalderop nu ook een productielijn voor vaten uit roestvaststaal opgezet. De fabriek in Tiel produceert momenteel circa 400 vaten per week. 

Lees verder >
Groothandel bezorgt ook kleine bestellingen

Rensa gaat ook kleine bestellingen van installateurs zelf bezorgen. Tot nu toe werd dat gedaan door externe bezorgdiensten. In totaal gaan er eind mei 16 bussen rijden, met eigen chauffeurs, die bestellingen bezorgen voor Rensa Verwarming & Ventilatie, Gévier en Gafco.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Intelligent energienetwerk voor energieneutrale woningen en gebouwen

Steeds meer woningen en gebouwen krijgen pv-panelen om elektriciteit op te wekken met behulp van de zon. Tot 1 januari 2023 kan deze stroom teruggeleverd worden aan het net en volledig gesaldeerd worden. Daarna wordt het salderen afgebouwd.

Lees verder >
Vakbase W-installatie
Eigenschappen van aardgas voor stoken en verbranden

Aardgas is in Nederland de meest toegepaste brandstof voor verwarming en warmtapwaterbereiding. Welke eigenschappen van aardgas zijn van belang voor de stooktechniek en verwarmingstechniek?

Lees verder >
Whitepaper
Warmtepomp versus waterstof

Lees alles over de verschillen tussen de waterstofketel en de warmtepomp.

Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright