ELF Voetbal nieuwsbrief van 02-04-2020
Wat als... je heel lang moet wachten op een landstitel?

Het gaat nog wel even duren. Dat durven we nu wel voorzichtig te zeggen. De komende weken nog gaan we niet voetballen. Veel clubs, ook Liverpool, moeten nog maar even geduld betrachten voor ze kampioen kunnen worden - ervan uitgaande dat het überhaupt nog lukt het seizoen te voltooien. In 1948 heeft het ook even geduurd. Verhaal uit de geschiedenisboeken.


Lees verder
ELF Voetbal 3: Ziyech, Kluivert, Bosz, Adekanye, de boekenclub van Heracles en meer!

Coronavirus of niet. De nieuwe ELF Voetbal is er weer. In deze editie interviews met onder andere Justin Kluivert, Peter Bosz, Alfred Schreuder, Bobby Adekanye en Somália. We gingen op bezoek bij de boekenclub van Heracles Almelo, liepen mee met sc Heerenveen-gastvrouw Judy Bruinsma en spraken met de eeneiige tweeling van MVV, Shermar en Shermaine Martina. En volop aandacht voor het afscheid van Hakim Ziyech. En nog veel meer!

Lees verder
PANNA! 48 met Kluivert, Mbuyamba, Zirkzee, Ruud Gullit, Ajax-speelster Kay-lee en ingooitips

Bah, wat saai zo zonder voetbal! Net nu de competities echt spannend werden, legt het coronavirus alles lam. Gelukkig is de nieuwe PANNA! er weer! Haal nummer 48 snel in huis! Weer met superveel leuke verhalen, quizzen en strips.

Lees verder
Schrijf je in voor de PANNA! Football Experience!

Wil jij ook ervaren hoe het is om te leven als een echte profvoetballer? Schrijf je dan nu in voor de PANNA! Football Experience en ontvang 15% vroegboekkorting op dit geweldige voetbalkamp!

Lees verder
Door deze transfers kregen Groningen-supporters een hekel aan Ajax

Afgelopen week vierde Bruno Silva zijn 40e verjaardag, de rechtsback die erg succesvol was bij FC Groningen en uiteindelijk naar Ajax transfereerde. Het is één van de redenen dat FC Groningen-supporters een grote hekel aan Ajax kregen. Vanaf 2007 haalden de Amsterdammers namelijk meerdere sterkhouders op uit Groningen.

Lees verder
Interview Patrick Joosten (1/2): ‘Ik ben niet op de leeftijd om nog op mijn kans te wachten’

Patrick Joosten (23) kende een frustrerende eerste seizoenshelft bij FC Utrecht. In de winterstop verkaste hij op huurbasis naar Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel voetbalde hij zich weer in vorm, maar die vorm kan hij voorlopig uiteraard niet etaleren. Hoe zijn toekomst er na dit seizoen uitziet, is dan ook voorlopig in het ongewis.

Lees verder
Interview Teun Bijleveld (2/2): ‘Ik heb bij Ajax veel gehad aan Reiziger en Bogarde’

Middenvelder Teun Bijleveld (21) maakte afgelopen zomer de overstap van Jong Ajax naar Heracles Almelo. Op zoek naar speelminuten in de Eredivisie. Bijleveld is vooralsnog echter vooral wisselspeler in de formatie van Frank Wormuth. “Maar wat ik dit jaar heb geleerd had ik denk ik niet kunnen leren in Jong Ajax.”

Lees verder
Waar zijn ze nu? De Nederlanders die in 2008 voor het laatst op de Olympische Spelen speelden

Nu ook de Olympische Spelen een nieuwe datum hebben gekregen, zullen we komende zomer nog een voetbaltoernooi moeten gaan missen. Ook het Olympische toernooi zal immers geen doorgang vinden. Nederland had zich dit jaar niet geplaatst, maar dat lukte ze wel in 2008. Destijds werd er in de kwartfinale van het toernooi, waarin alleen spelers jonger dan 23 jaar mee mogen doen, met 2-1 verloren van Argentinië. Hoe is het nu met de jonge Nederlanders die voor het laatst op de Olympische Spelen te bewonderen waren?

Lees verder
De Marc Overmars Quiz!

Marc Overmars vierde afgelopen week zijn verjaardag en mocht een flink aantal kaarsjes uitblazen. Hoe oud hij is geworden, gaan we niet verklappen. Dat is namelijk de eerste vraag van een quiz over de directeur voetbalzaken van Ajax, die door ELF Voetbal is samengesteld. De vragen leiden je door het hele leven van de voormalig topvoetballer. Heel veel succes!

Lees verder