Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Gaza kort: aanvallen op ontheemde mensen, nieuwe tactiek van verzet

In deze rubriek brengen we korte berichten over de recente actualiteit in Gaza. Deze keer over de nieuwe bloedbaden, het Israëlisch 'onderzoek' naar oorlogsmisdaden, en de nieuwe tactiek van het verzet.

Lees verder

Wat als Trump wint?

Na de moordaanslag is de kans op herverkiezing van Trump sterk toegenomen. Waar mogen we ons in dat geval aan verwachten?

Lees verder

Intensieve veeteelt verhoogt risico op nieuwe pandemie

Industriële veeteelt is geen wondermiddel tegen de opkomst van nieuwe ziekten - integendeel. In de realiteit kan het net hun opmars versnellen, stelt Brits onderzoek.

Lees verder

De vertragingsmaneuvers van Brits premier Starmer spelen Israël in de kaart

Keir Starmer, de nieuwe premier van Groot-Brittannië, heeft aangegeven dat hij de duistere politieke kunsten van bedrog, hypocrisie en kwade trouw al goed in de vingers heeft. Ooit begon hij zijn carrière als mensenrechtenadvocaat. Blijkbaar kan machtshonger een mens ingrijpend veranderen. Onafhankelijk Brits journalist Jonathan Cook: “Luister niet naar wat Starmer zegt, maar kijk nauwlettend naar wat hij doet”.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Vlaggen in Europa

Een aantal weken gelegen was ik te gast in Praag, onder meer in de FAMU, de gerenommeerde filmschool van Milos Forman, Vera Chytilova en ook Milan Kundera. Op een openbaar plein vlakbij de school en de mooie Moldau, wapperde naast de Tsjechische vlag in te vol ornaat ook de Israëlische vlag.

Lees verder






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
GetBasic · Vooruitgangstraat 333/11 · Brussel 1030 · Belgium