Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 4 juni 2020   Ga naar de Twitterpagina  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed

ISH DANCE COLLECTIVE - Marco Gerris

Marco Gerris is een creatieve duizendpoot. Hij was Nederlands kampioen Freestyle Skaten en jurylid bij So You Think You Can Dance, maar bovenal is hij artistiek leider van ISH Dance Collective. Dit urban dansgezelschap combineert al meer dan 20 jaar hiphop met andere kunstvormen, waaronder ballet en opera. Met die vernieuwende aanpak verdiende ISH de Prins Bernard Cultuurprijs.

Wij spraken Marco Gerris over een spannend nieuw project, dat hij samen met Ernst Meisner van Het Nationale Ballet gaat maken: de jeugdvoorstelling Dorian, naar Oscar Wilde’s everseller The picture of Dorian Gray. Ballet, hiphop en schone schijn.

Meer lezen? Nog geen abonnee? Neem vóór morgen 16:00 u. een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis!

Ook leuk als cadeau!


Dansfoto’s in lege theaterzalen en musea: ‘Dansers op zoek naar publiek’

Wat doe je als dansfotograaf wanneer je ziet dat alle dansers thuiszitten? Ezme Hetharia pakte haar camera op en vroeg of dansers zich wilden laten fotograferen voor hun portfolio – iets waar de meeste dansers tijdens de crisis geen geld voor over hebben. Het begon met fotograferen in de buitenlucht, maar ondertussen is het uitgegroeid tot een heus project: We are art


Wat betekent dans op 1,5 meter? Roosendaal Danst! zoekt het uit

De danswereld is veerkrachtig, ook in tijden van crisis. Dat merkte Jacques van Meel, artistiek leider van de stichting Roosendaal Danst!, toen hij alle prachtige initiatieven zag die naar boven kwamen. Er wordt veel gesproken over het aantal bezoekers in een zaal, maar hoe zit het met de dansers? Wat voor invloed heeft de 1,5-regel op hen? Dat onderzocht Jacques met een prachtige video. 


‘Alles op alles’ voor de creatieve sector

De creatieve sector staat op z’n kop door de coronacrisis. Jan Zoet, voorzitter van de Taskforce Culturele en Creatieve Sector, schetst een beeld van de situatie.


Wil jij eindelijk weer dans bewonderen? Dat kan vanaf nu hier! 

Na een lange tijd stil te hebben gezeten mag de cultuursector eindelijk weer van start! Met maximaal 30 bezoekers op 1,5 meter afstand zullen theaters de gasten weer mogen ontvangen. Maar wat kunnen we vanaf 1 juni allemaal weer bewonderen? 


Minister van Engelshoven op bezoek bij Maaspodium Rotterdam

Tijdens de coronacrisis is de cultuursector hard geraakt, dat weet ook verantwoordelijk minister Ingrid van Engelshoven. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bracht daarom op maandagochtend een werkbezoek aan het Maaspodium in Rotterdam waar ze een digitale theaterles bijwoonde. 

 


Janine Dijkmeijer uitvoerend directeur bij the New Zealand Dance Company

Janine Dijkmeijer is zeker geen vreemdeling binnen de Nederlandse danswereld en is voor een lange tijd een grote aanwinst geweest. Helaas zullen wij nu afscheid van haar moeten nemen en zal ze vanaf deze maand als nieuwe aanwinst in Nieuw-Zeeland aan de slag gaan als uitvoerend directeur bij The New Zealand Dance Company. 


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.


 

 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2020. Alle rechten voorbehouden.