Welke muziek hoor je dan?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Lida’s vader kwam uit het concentratiekamp naar huis gelopen

Vrijwel de hele familie van Lida Prins werd afgevoerd naar concentratiekampen. Zelf kon ze tijdig worden ondergebracht in een pleeggezin. Twee jaar later stond haar vader opeens voor de deur, zijn kampkleren nog aan.

 
 
Quest
 

Hoe goed of fout waren Nederlanders tijdens de Tweede Wereldoorlog?

Goede Nederlanders pleegden verzet, slechte Nederlanders werkten gewetenloos mee met de Duitsers. Denken we. Maar was het wel zo simpel in de complexe werkelijkheid van de Tweede Wereldoorlog?

 
 
Quest
 

Wat weet jij van Adolf Hitlers onbekende kant?

De leider van de nazi’s was een verschrikkelijk mens. Er zijn boekenkasten over hem en zijn gruwelijke gedachtegoed vol geschreven. Hitlers privéleven is bij veel mensen minder goed bekend. Wat weet jij ervan? Waarom, bijvoorbeeld, had hij dat smalle snorretje? Test je kennis.

 
 
Quest
 

Hebben er ook Nederlanders gevochten voor de bevrijding?

Op 12 september 1944 reden de eerste Amerikaanse troepen Limburg binnen. Vele troepen uit verschillende landen volgden om ons te bevrijden. Maar wat deden we zelf? Was er nog een Nederlands leger?

 
 
Quest
 

Wat is toch dat deuntje van de Nationale Dodenherdenking?

De trompetmuziek bij de Nationale Dodenherdenking, de taptoe, is een militair signaal dat begin zeventiende eeuw is ontstaan. Er werden toen geen doden mee herdacht.

 
 
Quest
 

Vier wetenschappelijke tips voor het vinden van het perfecte moederdagcadeau

Zondag is het weer Moederdag. Waar maak je je moeder nu echt blij mee? Een origineel cadeau, of toch maar het bekende bloemetje? En kun je beter vragen wat ze wil, of moet je haar verrassen? Vier wetenschappelijke tips voor het vinden van het perfecte moederdagcadeau.

 
 
Quest
 

Dit is het best gelezen artikel van vorige week

Waarom hebben voetbalvelden vaak banen of strepen in het gras?

Op een voetbalveld zie je meestal banen in het gras. Waarom zijn de velden bijna altijd licht en donker gestreept? Is dat voor de sier of heeft het een functie? Ontdek hoe het zit.