Het vriest! Alles over ijsfotografie | Vreemde vogels floreren in Nederland
Roots
Vogelnieuws
VREEMDE VOGELS GEK OP NEDERLAND

Nederland is samen met Vlaanderen dé hotspot voor exotische vogels. Van heel Europa herbergt onze regio het grootste aantal ontsnapte vogelsoorten in het wild. Dat staat in de recente Vogelbalans 2020 van Sovon Vogelonderzoek Nederland.
De grote alexanderparkiet is de laatste jaren ook in opmars. Foto: iStock

Roots
Natuurfotografie
ZO FOTOGRAFEER JE IJS

Het vriest de komende dagen. En dat betekent ijsfotografie! Het is een relaxte manier van fotograferen, want je hebt tijd genoeg om de mooiste invalshoek en uitsnede te maken. Hoe je dat precies aanpakt, lees je hier.
Foto: Piet Haaksma

Roots
Dierennieuws
WAT DOE JE ALS JE EEN ZEEPAARDJE VINDT?

Zeepaardjes zwemmen niet alleen in tropische wateren. Ook in de Nederlandse zee zwemmen ze. Het kortsnuitzeepaardje spoelt zelfs steeds vaker aan. Wat moet je doen als je zelf een kortsnuitzeepaardje vindt?
Foto: Hans Hillewaert / Wikimedia

Roots
Wat een vraag!
ZIJN DIEREN OOK LINKS- OF RECHTSHANDIG?

Dat mensen links- of rechtshandig zijn is bekend. Maar links- of rechtspotige muizen, vissen met een voorkeursoog of olifanten met een favoriete slurfwending? Roots zoekt uit of het een sprookje is of werkelijkheid.
Foto: iStock

ROOTS SCHEURKALENDER VLIEGT DE WINKEL UIT!

In de Roots Scheurkalender 2021, geïllustreerd door 365 full colour natuurfoto’s, vind je elke dag een natuurweetje of quizvraag (met antwoord). De scheurkalender is, zolang de voorraad strekt, te bestellen met 50% korting! Voor deze aanbieding geldt OP=OP.

Roots
Roots
MSC Zoe: 2 jaar na de ramp
800.000 KILO MIST NOG

Iets meer dan twee jaar geleden, in de nacht van 1 op 2 januari 2019, verloor het containerschip MSC Zoe 342 containers in de Noordzee ten noorden van de Waddeneilanden. 3,2 miljoen kilo aan goederen verdween in de schuimende zee. Nog altijd is ruim 800.000 kilo niet opgeruimd.
Foto: Joost van Uffelen / stichting Duik de Noordzee Schoon.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2021 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer