De mieren zijn aan hun paringsdans begonnen.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Mensen die geen alcohol drinken zijn saaie wezens

Waag je het op een feestje of borrel om spa rood of 0.0-bier te bestellen? Dan is er altijd wel een collega, vriend of oom die je aan de alcohol wil praten. Grote kans dat je overstag gaat en toch een biertje, glas wijn of gin-tonic aanpakt. Waarom vinden we mensen die geen alcohol drinken ongezellig?

 
 
Quest
 

Soesterberg is de ufo-hoofdstad van Nederland

Let op: de aliens zijn onder ons. Quest maakte een overzicht van alle ufo-meldingen in Nederland tussen 2011 en 2020. Van de ruim 8000 meldingen komen er maar liefst 126 van de in 2008 gesloten Vliegbasis Soesterberg. Dat is maar liefst 1,5 procent van het totaal. 

 
 
Quest
 

Gouden kortingen op alle titels van Quest

Wist je dat...

…de tennisster Maria Sjarapova harder kreunde dan een kettingzaag buldert (101 decibel)? Dat het gras op een golfbaan twee tot drie keer korter is dan op een voetbalveld? En dat een wielrenner ook een groot aerodynamisch voordeel heeft als er een motor áchter hem rijdt?

Deze zomer missen we alle grote sportevenementen. Maar jij kunt nu wel zelf voor goud gaan! Met een gouden korting van tot wel 40%. Kies bijvoorbeeld voor Quest, Quest Psychologie, Quest Historie of Quest Junior.

 
 
Quest
 

Kun jij een beuk van een kastanje onderscheiden?

Weet jij welke boomsoort je ziet als je door het bos loopt? En welke vruchten eraan groeien? Of is de natuur voor jou gewoon een groene massa? 

 
 
Quest
 

7 bijzondere dingen die je nog niet wist over zand

Zand kan lekker tussen je tenen schuren of in je badhanddoek kleven. Maar wist je ook dat wetenschappers zich zorgen maken of er nog wel genoeg zand is? In India is er zelfs een zandmaffia actief. 

 
 
Quest
 

Die zwarte beestjes in de lucht zijn vliegende mieren

Grote kans dat je de afgelopen dagen overal zwarte beestjes zag kruipen en vliegen. Wat je zag was een mierenkolonie die zich uitleefde tijdens het paarseizoen.

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Zo vies is het glas water op je nachtkastje na een paar dagen

Water om 's nachts van te drinken. In een glas op je nachtkastje. Dat dagenlang niet ververst is. Wemelt dat van de bacteriën? Of valt dat best mee?