Hint: niet veel goeds
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Qontrol-ball: de ultieme nieuwe sport, bedacht door de wetenschap

Wetenschappers en studenten van de Universiteit Utrecht hebben een nieuwe sport ontwikkeld. Dat deden ze op verzoek van Quest. De ‘sport uit de reageerbuis’, Qontrol-ball, heeft op papier alles wat een sport aantrekkelijk maakt. Maar gaat hij ook aanslaan? Dat kun jij deze zomer bepalen door een potje mee te spelen!

 
 
Quest
 

6 dingen die je moet weten als je naar het Eurovisie Songfestival kijkt

Nederlands onderzoek laat zien dat Nederlanders relatief minder vaak stemmen op mannen, groepen en duetten. We houden vooral van zangeressen die in hun eentje op het podium staan. Ook stemmen we naar verhouding vaak op Franstalige liedjes.

 
 
 
Nieuw: de digitale scheurkalender van Quest  

Nieuw: de digitale scheurkalender van Quest

Elk jaar maken we bij Quest een scheurkalender vol vragen en antwoorden. Daar hebben we nu ook een digitale versie van. In de digitale scheurkalender staan dezelfde vragen en antwoorden als in de papieren versie, alleen krijg je er elke dag een per mail toegestuurd. Handig, want zo kun je ook in april of augustus instappen om elke dag een beetje wijzer te worden. En dat voor maar € 1,25 per maand.

 
Quest
 

Feit of fabel: mieren lopen om vijfcentmuntjes heen

Op internet staan veel tips die mieren buitenshuis zouden moeten houden. Zo zouden ze met een boog om vijfcentmuntjes heenlopen, en zouden ze ontploffen van bakpoeder. Klopt dat? We vroegen het een mierenexpert. 

 
 
Quest
 

Dit doet het gebruik van anabole steroïden met je

Met anabole steroïden krijgen sportschooljongens het lijf van een bodybuilder. Maar de spuiten en injecties hebben ook nadelen. Internist-endocrinoloog Diederik Smit van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg volgde honderd gebruikers.

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Waar komt de beleefde aanspreekvorm vandaan in het Nederlands?

Sommige mensen vinden het verschrikkelijk als je het doet, anderen als je het juist niet doet: ‘u’ zeggen. Waar komt het verschil tussen 'jij' en 'u' vandaan?