Geeft dat blijvende schade?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quest
 

Is de melk van alle zoogdieren wit?

Zoogdieren heten niet voor niets zo. De wetenschappelijke benaming voor 'zoogdier' is mammae, wat zoiets als 'borsten', 'uiers' en 'spenen' betekent. Van levensbelang voor de ukkies van zoogdieren, want daar komt voedzame melk uit. Die is bijna altijd wit, maar groen kan ook.

 
 
Quest
 

Het best gelezen artikel van vorige week

Wat zijn toch die gele bolletjes die bij de augurken zitten?

De één veegt ze zorgvuldig van een augurk af, de ander eet ze zonder na te denken op. Wat zijn die kleine gele bolletjes?

 
 
Quest
 

Wat zijn de zeven langstdurende oorlogen?

In 1648 kwam er met de Vrede van Münster een einde aan de Tachtigjarige Oorlog tussen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en Spanje. Maar dat is niet het langste conflict uit de geschiedenis.

 
 
Quest
 

Luister naar Questies!

In de podcast Questies bespreken onze redacteuren om de vier weken fascinerende vragen. Misschien nog wel belangrijker dan de antwoorden zijn de discussies die volgen, want de wetenschap is zelden glashelder en vaak grappiger dan je van tevoren denkt.

 
 
Quest
 

Welke clichés over piraten zijn wel waar?

De typische piraat is een zeerover met een houten poot, een papegaai op de schouder en altijd een beker rum binnen handbereik. Verrassing: dat beeld berust voor een flink deel op waarheid.

 
 
Quest
 

Wat gebeurt er als je hand of been 'slaapt'?

Je kent het wel, dat verdoofde en tintelende gevoel in een arm of been. Meestal heb je dan te lang in dezelfde houding gezeten. Vaak helpt het om even te bewegen. Maar wat is er gebeurd?